Uhyggelig lækker græskarkage

Uhyggelig lækker græskarkage Selvom jeg ikke har efterårsferie, synes jeg stadig, at denne uge er præget af feriestemning. Jeg hygger mig ekstra meget i denne uge, og indtil videre går det ganske fint med feriefornemmelserne – også uden ferie. Jeg har skruet op for venindehygge-eftermiddage, aftensmadsaftaler og morgenafslapning. Jeg har spist græskarsuppe, pebernødder og pandekager med is, drukket varm kakao, masser af kaffe og litervis af te. Og så har jeg taget forskud på julehyggen med julemusik og julekalender 🙂 Dét er efterårsferie for mig!

Uhyggelig lækker græskarkageNåh ja, så har jeg også fanget mig en efterårssnue, som sætter en god dæmper på den værste energi… Men jeg udnytter syg-i-sengen-situationen og får det bedste ud af det.

I går havde jeg en savnet veninde på besøg til (jule)hygge. Vi drak julete, hørte julemusik, gnaskede pebernødder og spiste – lidt ude af (jule)temaet – græskarkage. En uhyggelig lækker en af slagsen. Den er fyldt med hokkaido græskar og smager skønt af appelsinskal, ingefær og nelliker. Svampet, krydret og super nem.
I anledningen af halloween havde jeg pyntet den med skræmmende søde kageskilte og (u)lækker glasur.

Uhyggelig lækker græskarkage Uhyggelig lækker græskarkageUhyggelig lækker græskarkage, 5 pers.

150 g græskar, f.eks. 1/4 hokkaido 
100 g smør
100 g sukker
2 æg
2 øko appelsiner, revet skal heraf
100 g hvedemel
1 tsk ingefær
1 tsk nelliker
1 tsk bagepulver

Skyl græskaret, flæk det og fjern kernerne. Fjern også skrællen og riv det groft. Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æggene ét ad gangen. Riv appelsinskallen og bland græskar og appelsinskal i smør-sukker-ægge-blandingen. Vend forsigtigt mel, krydderier og bagepulver i dejen. Beklæd en springform (16 cm i diameter) med bagepapir og hæld dejen heri.
Bag kagen i 175 grader varm ovn i 45-50 min. Tjek med en tandstik eller strikkepind, om kagen er bagt færdig.
Lad kagen køle af på en bagerist, inden den tages ud af formen og pyntes med glasur lavet af flormelis, appelsinsaft og evt. frugtfarve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *