Torskegryde med porrer, spinat og rejer

Torskegryde med porrer, spinat og rejerEfterårshyggen fortsætter for mit vedkommende, og i dag tager jeg i sommerhus med mine sødeste råhygge-med-te-og-tøsesnak-veninder helt indtil på søndag. Vi kickstarter julen med julekalender, julete, hjemmebag, dyner i sofaen og comfortfood i lange baner. Det er en årlig tradition, og én af dem jeg knuselsker!

Men en lille efterårsdetalje, der ikke er så spændende, i hvert fald når man driver en madblog, og der skal tages billeder af aftensmaden, er den tidlige nat. Hold nu op, hvor bliver det bare lynhurtigt mørkt udenfor…! Normalt har jeg intet imod det; tværtimod synes jeg faktisk, at det er rigtig hyggeligt at putte under tæppet i mørket ved stearinlysets skær. Men når der skal tages lækre madbilleder, er det altså ikke optimalt. First world problems 😉

Tidligere på ugen stod aftensmaden på Torskegryde med porrer, spinat og rejer. Det er en ret jeg gang på gang vender tilbage til og efterhånden kan lave med lukkede øjne. Det er en super nem hverdagsret; alt bliver tilberedt i én gryde, og det passer stort set sig selv.Torskegryde med porrer, spinat og rejer Torskegryde med porrer, spinat og rejerFyldet består primært af grøntsager og fisk. Ja, retten strutter af sundhed 😉
Er fisk ikke din spidskompetence, så prøv alligevel retten af – jeg er ret overbevist om, at du bliver overrasket.
Hvis jeg skulle sammenligne retten med en anden ret, ville jeg tænke et kryds mellem risotto og fiskechowder med et twist af ristaffel – get the idea? …Haha nej, det kan jeg godt forstå! 😀 Der er vist ikke andet at sige end: Prøv det!Torskegryde med porrer, spinat og rejerTorskegryde med porrer, spinat og rejer, 4 pers.

Olie til stegning
1 spsk karry
2,5 dl ris
200 g frosne porrer i skiver
450 g frossen hakket spinat
5 dl fiskebouillon
4 torskefileter
100 g rejer

Svits karry og ris i lidt olie indtil risene er gennemsigtige. Tilsæt porrer, spinat og bouillon og lad retten simre under jævnlig omrøring til risene har optaget det meste af væsken – ca. 20 minutter. Rør torsk og rejer i gryden og lad det simre i yderligere 5 minutter til torsken går fra hinanden under omrøring. 
Lad retten hvile 5 minutter inden servering.
Server torskegryden med citron og soya. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *