Tomatsuppe – lunende comfortfood

TomatsuppeEfterår er suppevejr, og der er ikke noget bedre efter en lang dag på arbejde, end at kravle under tæppet i sofaen og slupre varm suppe til aftensmad. Jeg er fan af efterårets comfortfood; også af den lunende slags!
Tomatsuppe er én af mine yndlingssupper, og lige præcis denne opskrift, er den første jeg selv har udviklet. Det startede i de spæde år i hjemkundskabskøkkenet, hvor vi skulle kreere tomatsuppe. Allerede dengang var jeg fan, og nu har jeg tilpasset den, så den efter min mening ikke kan laves bedre.

TomatsuppeSuppen er perfekt på en grå og kedelig efterårsdag, hvor middagen nydes med stearinlys, aftenhygge og god mad. Server den med hjemmebagt flûte, så er der jublende maver.

Velbekomme!

IMG_0473Tomatsuppe, 4 pers.

1 rødløg
2 fed hvidløg
1 rød peber
50 g soltørrede tomater
2 spsk olie
400 g friske tomater
1 dl rødvin
1 l grønsagsbouillon
1 tsk rosmarin
Salt og peber

Hak rødløg, hvidløg, rød peber og de soltørrede tomater groft. Svits det i olien i en tykbundet gryde. Hæld rødvinen i, og lad det simre. Skær tomaterne i både, og hæld dem i gryden sammen med halvdelen af bouillonen. Lad suppen småkoge i 12 min.
Blend suppen til den ønskede konsistens opnåes. Jeg kan godt lide, at der stadig er lidt “bid” i min suppe. Tilsæt nu resten af bouillonen, rosmarin og smag til med salt og peber. Lad retten småkoge i yderligere 5 min. 
Server suppen brændvarm med flûte ved siden af.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *