Sommersød rabarberkage med tuckiks

RabarberkageDet er fredag, solen skinner og weekenden er lige rundt om hjørnet!
Jeg har en rar weekend i sigte, som jeg faktisk allerede har smugstartet på. I dag skal jeg bare nyde dagen med nogle søde mennesker og lækker mad; på lørdag skal mine chokoladesanser stimuleres, når jeg skal besøge de to søde chokoladepiger: Anne og Maja. Jeg glæder mig til lækre smagsprøver, tips og tricks fra de to, der bare lever og ånder for chokolade – og elsker det.
Søndag byder på arbejde og besøg af min søster og hendes dejlige krudtugler på hhv. 1 og 2 år.

Hvordan fejre denne dejlige dag – og at weekenden kun er et par taster væk – bedre end med en saftig, knasende, luftig og sommersød rabarberkage?
Denne her kage bagte jeg i sommer, hvor den blev nydt en eftermiddag i haven med sol, blomster i fuld flor, søde venner og feriestemning. Jeg overvejer, om årets sidste rabarberhøst skal doneres til kagen her, som mildest talt var et hit.
Hvis man ikke føler for rabarber, kan disse let skiftes ud med enhver anden frugt, f.eks. blommer, brombær eller solbær.
Opskriften er inspireret af Loui&bearnaisen.

Rabarberkage

Sommersød rabarberkage med tuckiks, 8-10 pers.

Bund:
3 æggehvider
200 g sukker
100 g nøddemel (jeg brugte mandelmel)
1 pakke tuckiks, knuste
75 g marcipan, revet

Pisk hviderne stive og tilføj sukkeret. Fortsæt indtil hviderne har fået en blank overflade. Vend nøddemel, tuckiks og marcipan i hviderne, og hæld det i en springform foret med bagepapir. Bag bunden ved 175 grader i 25 min. Tag bunden ud, og lad den afkøle, mens kompotten laves.

Rabarberkompot:
500 g rabarber, i tern (eller enhver anden frugt)
1 dl sukker
1 vanillestang

Kom rabarber, sukker, vanille og -stang i en gryde. Kog det op og lad det simre et par minutter, indtil rabarberne begynder at blive bløde. Rabarberne skal dog ikke koge ud. Lad kompotten køle lidt, og hæld derefter den nu lune kompot på den lune bund – stadig i springformen. Sæt kagen på køl; den kan sagtens stå natten over, hvis man vil være i god tid.

Top:
1/4 piskefløde
Hasselnødder, hakkede og ristede (eller andre nødder)

Pisk fløden til flødeskum. Rist og hak nødderne. Fordel flødeskummen på toppen og drys til sidst med nødderne.

Voilá! Servér og nyd sensommeren 🙂

Rabarberkage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *