Saltede mandler – min ultimative ynglingssnack

Saltede mandler, ynglinssnackJeg håber, at I havde en lige så eventyrlig juleaften, som jeg havde. Den levede op til mine (en smule høje) forventninger igen i år. Juleaften skuffer aldrig.

Jeg nyder juledagene i fulde drag. Afslapning, tid til strikkeprojekt, gåture i snevejret(!!!), god mad, familiehygge og julegodter. Det er balsam for sjælen!

Men udover julen, venter nytåret jo også lige rundt om hjørnet. Mette og jeg skal for første gang selv være værtinder til nytårsfesten. Vi er meget spændte og glæder os enormt.
For at gøre det en smule lettere for os selv, har vi valgt at få mad udefra, så vi “kun” skal stå for alt det udenoms. Hvilket vi egentlig synes er ret meget i sig selv 😉

Saltede mandler, ynglinssnackTil vores kære dronnings nytårstale skal vi have noget champagne og lidt at snacke. De her mandler kunne være et rigtig godt bud. Min personlige favorit. Chips, saltstænger og andet pap kan godt skrubbe væk, for mandlerne her holder altså! Hvis du ikke har kastet dig ud i at lave saltede mandler selv (eller været så heldig at smage andres hjemmelavede) må du virkelig unde dig selv at prøve dem. De slår benene væk under dig. Jeg lover det!
Og så er det tilmed easy peasy at lave.

Saltede mandler, ynglinssnack Saltede mandler, ynglinssnack

Saltede mandler, 1 stort patentglas

400 g mandler
8 dl kogt vand
8 spsk salt

Rør saltet ud i det kogte vand, så det opløses. Læg mandlerne i blød i saltvandet i ca. 25 min. Hæld mandlerne gennem en sigte, og lad dem dryppe godt af. Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Mandlerne skal helst ligge i ét lag. Bag mandlerne i ovnen ved 175 grader i 18 min. Tag mandlerne ud af ovnen, når de er helt tørre og sprøde. Drys efter med salt og lad dem afkøle på bagepladen. Opbevares f.eks. i et patent-glas eller en tætsluttende beholder.

Saltede mandler, ynglinssnack

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *