Saftige rabarbersnurrer

Blå himmel, bare tæer i græsset og de første rabarber fra haven. De her rabarbersnurrer smager af solskin og sommer.
Jeg nyder den fantastiske majsol i fulde drag og glæder mig over, at sommeren endelig er kommet. Lad os håbe, at den fortsætter helt indtil september.

Jeg har ikke de store sommerferieplaner, andet end sommerhus med mine forældre. Jeg elsker at rejse og opleve verden, men hvis sommervejret arter sig i Danmark, ved jeg faktisk ikke noget bedre end at holde sommerferie i Danmark – i sommerhus. Lange udeaftener under tæppet, gåture i solskin, dage hvor man ikke kommer ud af nattøjet, kortspil, grillmad, afslapning.
Selvfølgelig håber jeg på strålende sol og 25 grader, men hvis vejrguderne har dikteret sommeregn, er jeg også okay med det. Så længe jeg ikke er hjemme i den vante hverdag med diverse pligter, kan selv en sommerhus-tur i regnvejr føles rimelig luksusagtigt.

Så da vi i sidste weekend skød sommeren i gang med de her saftige rabarbersnurrer, var det med forventningens glæde om en skøn dansk sommer i vente.

Rabarbersnurrer, ca. 12 stk.

Rabarberkompot:
400 g rabarber
70 g sukker
1 vanillestang, kornene herfra

Bland vanillekornene med lidt af sukkeret og kog rabarber, sukker, vanillesukker i en gryde ved middel varme til rabarberne er møre. Kog også gerne den tomme vanillestang med. Når rabarberne begynder at trævle og gå fra hinanden er kompotten færdig – ca. efter 15 minutter. Hvis der er kompot tilovers kan denne opbevares i et lufttæt glas i ca. 2 uger.

Koldhævet dej, startes dagen forinden:
2,5 dl mælk
12 g gær
1 æg
500 g hvedemel
75 g sukker
8 g salt
6 g stødt kardemomme
75 g smør, koldt

Til pensling:
1 æg
Mandler til drys

Opløs gær i mælken i en bageskål. Hæld æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme ned i gærmælken og kør dejen 15 min. på en røremaskine. Tilføj herefter koldt smør i tern og kør dejen yderligere 10 min. på maskinen. Dejen virker utrolig fedtet, men det skal den.
Lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over – ca. 9 timer.

Lad dejen temperere yderligere en lille time på køkkenbordet efter natten på køl.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den flad med en højde på ca. 0,5 cm. Smør dejen med rabarberkompot og fold dejen på midten ned mod dig selv, så kompotten bliver lukket inde, og dejen nu har halv størrelse på den lange led.
Skær 12 lange strimler af dejen på den lange (lodrette) led – fra folden og ned. Skær et snit i midten af hver strimmel fra bunden og op mod folden, men stop 1 cm. før folden. Sno de to dejstykker først rundt om hinanden og så rundt om sig selv i en snurre og fæstn enden nedenunder.
Læg snurren på en bageplade beklædt med bagepapir og fortsæt med resten af strimlerne.
Lad snurrerne efterhæve i 1,5 time.

Pensl snurrerne med et sammenpisket æg og drys med hakkede mandler.
Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Lad dem afkøle på en bagerist, og spis dem mens de er lune eller helt kolde. Begge dele er afprøvet og godkendt.
De holder sig forresten også stadig saftige til dagen efter, hvis de opbevares lufttæt.

God fornøjelse!

2 tanker om "Saftige rabarbersnurrer"

  1. Louise Christensen

    Hej Louise.
    Jeg skal hjem og besøge mine forældre i næste uge. Vi er vilde med rabarber i min familie, så de skal virkelig prøves de her 🙂

    Hvor mange snurrer får du i sådan en portion?
    Og
    Hvad hvis ikke man har en røremaskinen? Kan de stadig laves? :-/

    Mvh Louise

    Svar
    1. Louise Forfatter

      Hej Louise

      Det lyder som et rigtig hyggeligt familieprojekt! Jeg håber, at de falder i god jord 🙂

      Der bliver ca. 12 snurrer af denne opskrift.
      Hvis du ikke har en røremaskine, æltes dejen bare i hånden i ca. 10 minutter i stedet. Det kan man sagtens.

      God fornøjelse med dem!
      Knus

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *