Rustikke morgenboller

Rustikke morgenboller

Her i pinseferien er der ekstra tid til morgenmaden, og tid til at eksperimentere med forskellige opskrifter. Jeg elsker hjemmebagte morgenboller, og det er efterhånden blevet mere normalt med friskbagte boller herhjemme i weekendmorgenerne end en tur til bageren.
Jeg er fan af de boller, man blander sammen om aftenen, koldhæver i køleskabet natten over og med et snuptag klasker op på en bageplade om morgenen. Kort sagt boller der passer sig selv. Det behøver slet ikke at være så svært!

Duften af hjemmebag, lune friskbagte boller, varm te, friskpresset juice og et blødkogt æg; det kan kun blive en god dag.

Idéen til de rustikke morgenboller fik jeg på Twin-food. De har på en gang den sprødeste skorpe og den blødeste, saftigste krumme. Uhm siger jeg bare – prøv dem.

Rustikke morgenboller1

Rustikke morgenboller2
Rustikke morgenboller
Ca. 20 boller
15 g gær

9 dl vand
3 tsk salt
100 g havregryn
250 g grahamsmel
650 g hvedemel
Birkes til drys

Rør gæren ud i vandet og tilsæt havregryn, grahamsmel og hvedemel. Rør godt, gerne minimum 10 min. Dejen skal virke ret klistret. Sæt dejen i køleskab natten over.

Næste morgen hældes dejen ud på et meldrysset bord og anbringes som boller på en bageplade med bagepapir. Drys med birkes og bag dem i ovnen ved 250 °C i 15-20 min. 
For at få den sprøde skorpe sprøjtes der med en vandforstøver ind i ovnen 2-3 gange.
Bollerne kan let fryses ned og tages op til en morgen i turbofart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *