Risengrød – som nisserne elsker den

Risengrød - som nisserne elsker den

Hvis man siger Vinter og i særdeleshed Jul, siger man også Risengrød.
Den snehvide grød med det uundværlige drys af kanelsukker og smørklatten smeltende lige i midten – præcis som nisserne elsker den – er min livret. Eller i hvert fald én af dem. Og det har den været siden jeg var helt lille.
Hvordan kan så få ingredienser, så simpel en opskrift, smage så godt? Man kan høre englene synge. Og det er altså også selvom man har slukket for juleradioen 😉

Her er opskriften på Risengrøden som nisserne bedst kan lide den. HUSK endelig at stille en portion til side til dem – altså nisserne.
Hvis ikke man tror på, at nisserne fryder sig over vores lille nisse-venne-tjeneste, er der helt sikkert andre, der vil støde på grøden og sende søde tanker til ophavsmanden. En ekstra lille julestemnings-spreder.

Jeg er dog ikke i tvivl! Nisserne får også sin del, når jeg laver grød.

Risengrød - som nisserne elsker denRisengrød - som nisserne elsker denRisengrød, 4 nisser

2,5 dl vand
2 1/4 dl grødris
1 liter mælk (til hverdag bruger jeg mini, når det skal være luksus bruger jeg sød)
Salt

Vandet hældes i en gryde og risene tilsættes, når vandet koger. Lad vand og ris koge i 2 min. Tilsæt herefter mælk, og lad det simre i ca. 35 min under jævnlig omrøring. Smag til med salt lige inden grøden er færdig.
Servér med gavmildt drys af kanelsukker og en rund klat smør.

Mmh, ren julefryd!

Risengrød - som nisserne elsker den

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *