Ribssirup med vanille

Ribssaft med vanilleFrugtbuskene står plukkeklar med de fineste, delikate bær, og det er bare om at udnytte det. Jeg høster, nedfryser, sylter og drysser på alt, hvad der trænger til et syrligt spark. Det er et hit!

Her har jeg lavet en sød, frisk og virkelig farvefin ribssirup med vanille. Jeg bruger ribssiruppen, hvor jeg normalt ville bruge klassisk sirup: på pandekager, is, yoghurt, i dressinger, drinks eller kager.
Siruppen kan både koges ind af ribssaft, men man kan også sagtens lave den fra bunden. Jeg har beskrevet begge fremgangsmåder i opskriften.

Ribssaft med vanilleRibssaft med vanilleOm lidt drager jeg nordpå til afslapning, råhygning og (forhåbentlig) solnydning. Jeg er blevet inviteret i sommerhus et par dage, og jeg glæder mig!
Jeg krydser fingre for, at vejret holder, så vi kan gå lange ture i skoven, spise morgenmad i solskin, grille om aftenen og måske endda hoppe i vandet.

Ribssirup med vanilleRibssirup med vanille, 2-3 små patentflasker

Fra bunden:
300 g ribs
200 g sukker
3 dl vand
1 spsk vanilleessens (alternativt 1 vanillestang)

Hæld de skyllede og afstilkede ribs i en gryde med sukker, vand og vanilleessens. Kog blandingen op og lad den småsimre under låg i 20 minutter. Hæld blandingen gennem en si og kog siruppen op, og lad den igen småsimre – denne gang uden låg – i 10-15 minutter. Hæld siruppen på skoldede flasker og opbevar dem på køl.

Fra saft:
4 dl ribssaft
2 dl sukker

1 tsk vanilleessens (alternativt 1/2 vanillestang)

Hæld ribssaften i en gryde sammen med sukker og vanilleessens. Kog blandingen op og lad den småsimre uden låg i 10-15 minutter. Hæld siruppen på skoldede flasker og opbevar dem på køl.

Brug siruppen hvor du ellers ville have brugt den klassiske sirup – på is, morgenyoghurten, pandekager, i kager, dressinger og drinks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *