Ribssaft

Sommeren er over os! Huraaa for det!

IMG_6228

Jeg fejrer det med hjemmelavet sommersaftevand i en solplet i haven. Vi har massere af ribs i haven, men det er lige det tidligste at begynde at plukke dem. De er stadig spæde og grønne. Til saften brugte jeg I stedet resterne i fryseren fra sidste år. Så er der plads til et nyt hold dette år, som jeg ikke kan nå at få brugt.Jeg bliver igen og igen overrasket over, hvor let det er at lave frugtsaft, og jeg er endnu mere begejstret over, at man ved, hvad der er i (så man undgår mærkelige tilsætningsstoffer og E-numre) OG at man selv er herre over sukkerindholdet. Jeg er fan!

Jeg kan godt lide at frugten – og ikke det sukkersøde – er den dominerende smag. Som supplement til sukkeret puttede jeg en tom vanillestang ned til ribsene, da de kogte, og det klæder ribsen ganske godt. Denne saft er derfor frisk og smager fantastisk af sommer og sol.

Skål!

Ribssaft:
500 g ribs
1 l vand
1 tom vanillestang
125 g sukker

Kom ribs, vanillestang og vand i en gryde og kog under låg i 20 min. Si saften gennem et vådt klæde og lad den koge op igen. Tilsæt sukker og smag til, lad saften koge 15 min uden låg. Hæld til sidst på flaske og opbevar i køleskab. Den kan holde sig i en uges tid i køleskab, men kan også fryses ned som isterninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *