Rabarbersaft med sommersmag

Rabarbersaft med sommersmag

Hvor søren bliver sommeren af?! Jeg har i skrivende stund overstået den sidste eksamen, og nu må solen sådan set gerne skinne fra en skyfri himmel 😉

Forleden dag udnyttede jeg solpletten i mine forældres have og nød en lækker rabarberdrik. Hvis ikke sommeren viser sig udenfor, er min plan at indtage den istedet. Og indtil videre er det et strålende alternativ.
Rabarbersaft er lig med sommersmag. Rød, frisk, sød og bare lækker!

Opskriften I får her er koncentreret rabarbersaft. Blandingsforholdet er ca. 1:3, og man kan helt selv bestemme, om man vil blande saften med vand, danskvand, iskold hvidvin eller måske endda champagne.

Med sådan én drink i hånden, sødt selskab og sommerferie, bliver det bare ikke bedre!Rabarbersaft med sommersmagRabarbersaft med sommersmagRabarbersaft, 2 l.

1 kg rabarber
2 l vand
400g rørsukker
1 polynesisk vanillestang (eller 2 alm.)

Rens rabarberstænglerne og skær dem i stykker á ca. 1 cm. Fyld rabarberstykker, vand, sukker og vanillekorn + -stang i en gryde. Kog det hele i 10 min. Lad det køle af og si derefter rabarberstykkerne og vanillestangen fra.
Skold flaskerne og skyl dem med atamon. Hæld saften på de rene flasker og opbevar dem på køl.
Saften kan holde sig en lille måned.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *