Postkort fra Marokko

Postkort fra MarokkoHer sidder jeg i min bløde seng under den dejlig varme dyne og drømmer mig tilbage til Marokko, mens solens stråler titter ind gennem vinduet. På en helt almindelig hverdag har jeg fået fri fra studiet, så morgenkaffen og -ostemaden bliver indtaget i sengen mens jeg planlægger, skriver og redigerer blogindlæg. Uuuhuhhu, det er altså råhygge!

SÅ nu skal det handle om min helt fantastiske ferie, som jeg har glædet mig utroligt meget til at dele med jer. Godt nok er det noget tid siden, jeg kom hjem, men bedre sent end aldrig 🙂

Advarsel: Billedstorm under opsejling…

Postkort fra MarokkoPostkort fra MarokkoKulturen er (selvfølgelig) helt anderledes end vores, og det var noget af et kulturchok, der ventede, da vi først ankom til Marrakech. Jeg har, som nævnt før, aldrig været i Afrika, men har selvfølgelig hørt en masse om det, så jeg følte mig nogenlunde forberedt. Alligevel er det bare noget helt andet at stå midt i de snavsede, skumle gader, de stirrende øjne, højtråbende sælgere og ikke mindst andre dufte.

De fleste mennesker (vi snakkede med) var søde. Vi holdt os dog fra at snakke med alt for mange fremmede på gaden, og vi spurgte under ingen omstændigheder om vej: De ville glædeligt fortælle os, at den vej, vi var på vej ned ad, var spærret, eller at vi gik den helt forkerte vej. Vi havde heldigvis hørt hjemmefra, at de tit vejleder turisterne på afveje med vilje, så de kan hjælpe dem den rigtige vej mod betaling. Ja, hvad man ikke kan tjene penge på i Marokko…Postkort fra MarokkoPå vejen til Sahara besøgte vi forskellige Berberlandsbyer. Her er en kvinde i gang med at karte og spinde tråd til de berømte ægte tæpper fra Marokko. Der var mange flotte, men vi blev hurtige enige om, at de fleste ikke ville passe hjem i vores minimalistiske, nordiske hjem 😉

Postkort fra MarokkoPostkort fra MarokkoPostkort fra MarokkoPostkort fra MarokkoMed fire følelsesløse fusser, to ømme numser, trætte øjne og tankerne på en aften med sang, dans og snak rundt om bålet, kørte vi tilbage til Marrakech efter drommedarrideture og overnatning i Saharas ørken.
Tænk, at jeg kan sige, at jeg har været i Sahara!

Postkort fra MarokkoPostkort fra MarokkoTilbage igen i Marrakech nød vi en tiltræng afslapningsdag ved poolen og hammam, som er afrikansk massage og spa. Sidste aften spiste vi på den samme restaurant, som den første aften. Det var intet mindre end en perfekt afslutning.

Vi var afsted i alt 7 dage, og hver eneste dag var helt speciel. Det er en tur, jeg sent vil glemme – især fordi jeg rejste med den sødeste rejsemakker, jeg kan forestille mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *