Postkort fra Kenya #2

Anden halvdel af mit Postkort fra Kenya. Jeg ved, at billeder siger mere end tusind ord, men her siger billeder altså ikke tilnærmelsesvis så meget som fortællinger og erindringer derfra. Jeg håber alligevel, at I får en idé om det liv, vi havde dernede.

Se første halvdel af postkortet HER.

På madmarkederne og i de små bikse ved vejen kunne man købe bønner, linser og ris i alle afskygninger. Ret fint!

Der er rigtig mange smukke steder i Mombasa – og i Kenya generelt…

Her er vi inde i et hinduistisk tempel, og jeg blendede ret godt ind i temaet 😉

… Alligevel er der også mange grimme områder, og kontrasten er ret stor og pludselig.

Vi var opmærksomme på forskellen mellem kenyanernes ressourcer og vores egne ressourcer. Det er jo ingen hemmelighed at vi Mzungoer (hvide mennesker) rejser ned til deres land med “mange penge”. Derfor var det også muligt for os sommetider at tage på restaurant og nyde turistlivet. Det var en af disse “luksusser”, der gjorde, at vi kunne holde til at leve under anderledes forhold, i en anderledes kultur med en anderledes mentalitet. Noget velkendt i en meget anderledes verden.

Generelt er mit indtryk, at Kenya er et smukt land med smukke mennesker og masser af ressourcer. Jeg tror virkelig, at kvinderne i Kenya – og måske Afrika generelt – kan komme rigtig langt med den mentalitet, udholdenhed og styrke. Mændene ved jeg ikke lige med… 🙈
Ej, de skal dog lige have nedkæmpet al den korruption, som driver ned ad væggene, før de kan komme nogen som helst vegne! Men derfra kunne det også godt tage fart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *