Papas Lasagne Bolognese

Papas Lasagna Bolognese Hvis nogen spørger mig, hvad min livret er, må jeg overveje mit svar nøje. Jeg kan simpelthen ikke besvare det spørgsmål på stående fod. Og jeg er faktisk i tvivl om overvejelse overhovedet ville gøre det nemmere at besvare spørgsmålet. Der er så mange retter, jeg holder af, at det kommer helt an på årstid, vejr, anledning, lyst og selskab, hvilken der er den allerbedste.
I december er min livret risengrød, om lørdagen er det wienerschnitzel, i regnvejr bouef bourguignon, i venners selskab er det tapas og sådan kunne jeg blive ved…

MEN en ret jeg evigt og altid kan spise er Lasagne. Min fars lasagne. Jeg har nemlig aldrig smagt en lasagne der er bedre end min fars. Derfor skal I selvfølgelig også have opskriften på Papas Lasagne Bolognese. Luksusstyle. Den fås ikke bedre 🙂Papas Lasagna Bolognese Den er præcis som den skal være: Spækket med (skjulte) grøntsager i kødsovsen, opdelt af fuldkornslasagneplader og forkælet med den bedste bechamelsauce. Alt sammen hjemmelavet. Det tager selvfølgelig lidt ekstra tid at lave alting fra bunden, men med lidt øvelse kan denne luksusret stå på middagsbordet i løbet af en time. Den er det hele værd, kan jeg love for.

Et godt tip er, at lave stor portion og gemme resterne til lynaftensmad dagen efter eller fryse dem ned. Der er nu heller ikke noget bedre end lasagnerester med på madpakken.

God fornøjelse og bon appetit!Papas Lasagna BolognesePapas Lasagna BolognesePapas Lasagna Bolognese, 4 pers. + rester, fad str. 20×30 cm

Kødsovs:
125 g bacon i tern
1 løg
1 fed hvidløg
500 g hakket oksekød
1 mellemstor squash
3 gulerødder
1 dåse hakket tomat
1 lille dåse koncentreret tomatpure
Oregano
Merian
Salt og peber
Evt. et par dråber tabasco

Steg baconen sprød enten i en lille gryde eller i mikroovnen.

Snit løg og hvidløg fint og svits det i olie i en gryde indtil løgene er klare. Tilsæt kødet evt. lidt ad gangen og brun det af. Skær imens grøntsagerne i tern og tilsæt dem sammen med de hakkede tomater og pureen. Tilsæt oregano og merian, salt (husk der senere skal bacon i) og peber. Lad kødsovsen simre under låg i 15 minutter. Sørg for at sovsen ikke er for fugtig. Hvis der er for meget væske, kan den simre uden låg. Tilsæt bacon og smag til – evt. også med tabasco.

Bechamelsauce:
100 g margarine
3-4 spsk hvedemel
Ca. 3 dl mælk – til saucen har en cremet konsistens 
1/2 tsk friskrevet muskatnød
1/2 tsk salt

Smelt margarinen i en tykbundet gryde. Det skal bruse af, men ikke brunes.
Rør/pisk mel i den smeltede margarine til massen er samlet. Hæld mælk i under omrøring til den rette cremede konsistens er opnået. Tilsæt muskatnød og smag til med salt.

Derudover:
ca. 250 g tørrede lasagneplader

Læg lagene i denne rækkefølge:
Bechamelsauce
Lasagneplader
Kødsovs
Lasagneplader
Kødsovs
Bechamelsauce

Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Skift evt. til varmluft de sidste 10 minutter for at give overfladen ekstra farve. 
Lad lasagnen hvile 5-10 minutter og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *