Pandekagekage med rabarberskum

Pandekagelagkage med rabarberskumTil min fars fødselsdag stod jeg for eftermiddagskagebordet, og når jeg bliver sluppet løs i kageland, stopper jeg alt for sent.. Hvis der er noget, der skal fejres, skal det sørme også fejres med manér (læs: med flotte og velsmagende kager) Og jeg skal love for, at min far blev fejret med manér 😉

Jeg bagte to forskellige kager: En chokoladetung og nutellalækker lagkage (opskrift her) og en børnebørnsvenlig pandekagekage med rabarberskum. Her får I opskriften på pandekagekagen.

Det er alt for sjældent, jeg bager pandekager! Selvom det er helt simpelt, så smager det bare godt – og det kan ikke gå galt. Jeg tror, at jeg må sætte mig for at bage pandekager mindst en gang i løbet af sommeren. Måske i sommerhus; det hører sig ligesom til.

Pandekagekage er faktisk en opfindelse Peddersen og Findus har gjort. Peddersen bager traditionen tro pandekagekage til Findus de tre gange om året, han har fødselsdag (hvem der bare havde det..)
Historien er virkelig hyggelig, og bare ordet i sig selv er sødt. “Pandekagekage”.
Jeg er altså ikke vokset helt fra børnetimen 😀

Pandekagelagkage med rabarberskum I næste uge springer studenterne og studinerne for alvor ud. Der vil lyde bilhorn, jubelråb og høj musik. Det er noget af det festligste, jeg ved, og jeg kan stolt tænke tilbage på min tid som nyudsprunget student med et smil i øjet. – Pyh, hvor lyder jeg pludselig gammel…
Nåh, men det jeg vil sige med de forestående vognture og andre festligheder er, at denne pandekagekage også er virkelig velegnet til netop det. Den er supernem og hurtig at bikse sammen og rækker til mange, selvom den ikke ser ud af så meget. To af dem, og jeg vil næsten love, at der bliver uddelt begejstringskys af en hel gymnasieklasse. Den her kage er én, der falder i god jord hos næsten alle.

Pandekagelagkage med rabarberskum

Pandekagekage med rababerskum, 8 pers.

Pandekager efter denne opskrift

Rabarberskum:
5 dl rabarber, fintsnittet
2 vanillestænger
3/4 dl rørsukker
4 dl piskefløde
50 g flormelis

Skrab vanillekornene ud af stængerne og skil kornene ad i sukkeret. Kom rabarber, vanillesukker og -stænger i en gryde og varm blandingen op under omrøring. Kog rabarberne møre – ca. 10 minutter.
Lad kompotten køle af og blend den herefter. 

Pisk fløden til stiv flødeskum og vend rabarberkompot og flormelis heri. 

Samling af pandekagekage:
Læg først en pandekage i bunden af fadet, smør den med et lag rabarbercreme og top med endnu en pandekage. Fortsæt sådan med alle pandekagerne. 
Pynt den øverste pandekage med ekstra creme, flormelis, chokolade, bær eller flag.

OBS: Kagen bør spises samme dag, som den er bagt, men man kan med fordel bage pandekagerne et par timer før kagen skal spises.
Umiddelbart inden den skal spises bør kagen samles, så den ikke når at falde sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *