På mit natbord…

På mit natbord...  …Ligger permanent en god stak bøger. Nogle ligger længe, andre bliver skiftet ud jævnligt.
Jeg læser gerne et par sider … eller kapitler, inden jeg lægger mig til at sove om aftenen, som et lille afstressende og udrensende ritual efter en lang dag. Jeg bilder mig selv ind, at jeg sover bedre på en rar fortælling, end hvis jeg lægger mig til at sove direkte ovenpå en dag fyldt indtryk, følelser og oplevelser. Om ikke andet er det en dejlig måde at runde dagen af på.

Andre gange hiver jeg en bog frem om eftermiddagen eller i weekenden og prioriterer lidt mig-tid i min yndlingslænestol med en kop te. I det setup tager den ene time bare den anden, og jeg bliver helt opslugt af det skønne univers, bogen beskriver. Det er altså kvalitetstid, så det batter!

På mit natbord...Mine yndlingsbøger er fine, søde feel-good-bøger og kærlighedsromaner, der gerne må have et historisk twist. F.eks. har jeg netop læst både Midnatsrosen og Lavendelhaven af Lucinda Riley, og de er bestemt anbefalelsesværdige! De forbinder nutiden med fortiden på en charmerende og spændende måde.
Min ultimative yndlingsbog er Hulebjørnens Klan – og med den hele serien om Jordens Børn – af Jean M. Auel. Jeg har læst dem mere end én gang, og de er lige gode hver gang. De har det hele: kærlighed, hverdagslivet, det dragende univers og venskab samtidig med, at man får en helt troværdig indsigt i det barske liv under istiden. Jeg er kæmpe fan og bliver nok ved med at være det.
Der skal meget til at hamle op med bøgerne i Jorden Børn-serien, men jeg har heldigvis læst en masse bøger, der kan bidrage med noget andet. Ellers ville det nok også blive for kedeligt i længden…

På mit natbord...På mit natbord...Så på mit natbord i øjeblikket ligger Hjernens nye liv af David Perlmutter. Det er en fagbog, der handler om, hvordan tarmfloraen, og dermed hvad vi spiser, har indflydelse på vores hjerne og mentale helbred. Jeg læser den i forlængelse af Tarme med charme af Giulia Enders, og jeg synes virkelig, at det er et spændende område, der i raketfart udvikler sig. Nu er jeg nok lidt farvet af min uddanelse, men det er jo heldigt, at jeg synes, at mit felt er interessant 😉

Derudover har jeg i samme genre Gennemblødt af Maja Nyvang Christensen og Sine Cecilie Laub liggende. Jeg har ikke fået taget hul på den endnu, men jeg glæder mig til at få en lidt anderledes indsigt i menstruation – historien og kulturen omkring det. Det er en sjov og finurlig bog, som jeg ikke har planlagt at læse fra enden til anden. For mit vedkommende kommer det til at være en bog, jeg bladrer i og læser lidt hist og pist.

I den skønne (og lidt tunge) ende ligger Pigen fra Auschwitz af Morten Vestergaard. Den har ligget dér siden sommerferien, og jeg går lidt rundt om den, som katten om den varme grød. Jeg tror, at den er fuldstændig fantastisk, men samtidig også hård læsning, så jeg tager lige tilløb. Den har fået den varmeste anbefaling med på sin vej til mit natbord, så mon ikke jeg bare skal i gang..

Nederst i bunken ligger Shamanens datter af Nan F. Salermo og Rosamond M. Vanderburgh. Det er en, jeg er blevet foræret og anbefalet, fordi den skulle minde om Hulebjørnens Klan genremæssigt. Den eneste grund til, at jeg ikke har fået den læst endnu er simpelthen, at den ligger for langt nede i køen, og den må vente tålmodigt på, at det bliver dens tur.

Hvilke bøger har I liggende på jeres natbord? Har I nogle gode anbefalinger?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *