Morgenmadstærte med skyr og jordbær

Jeg har skudt sommerferien i gang med en masse kaffebesøg og visen-lejligheden-frem til søde veninder. SÅ hyggeligt! Det er jo ingen hemmelighed, at jeg virkelig holder af at være værtinde og forkæle mine gæster 😍
Jeg har sådan glædet mig til igen at have et (præsentabelt) sted at kunne invitere til hyggetimer. Det har jeg nu! (- mine gæster er gode til at se bort fra de “små” håndværkerprojekter, der er i gang. Et dørhul, der skal lukkes med en gipsplade og dækkes af et indbygget skab. En dør, der skal sættes i dørkarmen. Hylder, der skal sættes op. Osv. Osv. 🙈)

I går smækkede jeg en hurtig morgenmadstærte sammen. En tærte, der smager af sommer, ser syndig ud, men er fyldt med både havregryn, skyr og jordbær. Den er godt nok forebeholdt weekend- eller feriemorgenerne, da den ikke helt slår havregrøden på sundhedsfronten, men når man har sommerferie – eller bare velfortjent weekend – og solen titter frem mellem skyerne, er det altså helt på sin plads.

Tærten egner sig perfekt til en kop formiddagskaffe, men den kan også snildt gå som (supplement til) det søde indslag på brunchbordet.
Tærten kan bestemt også bruges som dessert – måske tilføjet et mørkt chokoladeovertræk på tærtebunden..? Mmmh…

Den bringer i hvert fald sommersmil frem på læben og solskin helt ned i maven!Morgenmadstærte, 6-8 pers.

Tærtebund:
150 g havregryn
1/4 tsk salt
75 g lys sirup
75 g smør

Bland havregryn og salt i en skål. Smelt smør sammen med sirup og hæld blandingen over havregrynene. Bland det godt sammen, så alle havregrynene er vædet og fordel det herefter i en smurt tærteform (jeg har brugt en rektanglet). Bag tærtebunden i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, indtil den begynder at blive gylden. 
Lad bunden blive helt kold, inden den pyntes.

Creme:
100 g mascarpone
200 g skyr
2 tsk brun farin
1 tsk citronsaft
1/2 tsk vanillepulver

Rør mascarpone, skyr, brun farin, citronsaft og vanillepulver sammen i en skål. Smag evt. til med sukker og citronsaft. 
Fordel cremen på den afkølede tærtebund.

Pynt:
1 bakke jordbær
Hvid chokolade, finthakket

Pynt kagen med jordbær og finthakket hvid chokolade. Server straks.

Morgenmadstærten holder sig fint til dagen efter, men den er bedst at spise med det samme, når bunden stadig er sprød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *