Mandeltærte med ribs og blommer

Mandeltærte med ribs og blommerDet er tirsdag, solen skinner, og det er sådan set grunde nok til at spise kage, hvis I spørger mig. Jeg skal nok finde et eller andet at fejre 😉

Jeg bagte denne her fine, friske, lækre mandeltærte, da min søster, svoger og niece var forbi til eftermiddagskaffe. Den var en solstråle på en regnvejrsdag – lige hvad vi trængte til. Jeg brugte ribs friskplukket fra mine forældres have og blommer – også fra haven – men fra sidste års høst fra fryseren. Om et par uger hænger de første sommersøde blommer på træerne klar til at hoppe i min tærte.

Mandeltærte med ribs og blommerOm mindre end to uger smutter jeg og en veninde med oslobåden til ja… pudsigt nok – Oslo. Vi har et par dage deroppe og skal suge byen og (forhåbentlig) det gode vejr til os. Det var en meget impulsiv beslutning, men ikke desto mindre glæder jeg mig helt vildt! Jeg har ikke det store indtryk af Oslo som by – hvad skal man se? Er der noget man skal undgå? Tips og tricks modtages rigtig gerne!

Og tilgængeligt får I her opskriften på mandeltærte med ribs og blommer.

Mandeltærte med ribs og blommerMandeltærte med ribs og blommer, 8 pers.
Opskriften er med inspiration fra chokolade-Anne.

Mørdej:
150 g mel
60 g flormelis
1/4 tsk salt
110 g smør, koldt
1-2 tsk vand

Put mel, flormelis og salt i en røremaskine eller en foodprocesser. Skær smørret i tern og fordel i melblandingen. Rør smørret ud i blandingen indtil det ligner revet ost. Saml hurtigt dejen med lidt vand. Lad den samle sig på køl i minimum 30 minutter.
Pres dejen ud med fingrene i en tærteform med løs bund (Ø 23 cm). Sørg for at dejen er lige tyk over det hele.

Mandelfyld:
100 g smør, blødt
100 g sukker
100 g mandelmel
2 æg

Pisk det bløde smør og sukker luftigt i ca. 3 minutter. Vend mandelmelet i med en dejskraber og rør æggene i ét ad gangen. Hæld fyldet på mørdejsbunden.

Pynt:
70 g ribs
4 blommer
20 g mandler, hakkede
Evt. flormelis

Skær blommerne i halve og fjern stenen. Læg blommerne på tærten med skindsiden nedad og pres dem let ned i mandelfyldet. Fordel også ribsene og hakkede mandler på tærten.
Bag mandeltærten i ovnen ved 175 grader i 30-35 minutter. 

Lad tærten køle lidt af og drys den evt. med lidt flormelis inden servering.
Den smager også skønt dagen efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *