Louises Afrika #9 “Goodafternoon madam”

Nogle dage rammer den bare hårdede end andre. Følelsen af ikke at høre til. Ikke at kunne blande sig i mængden. At skille sig ud. Jeg havde ikke et øjeblik overvejet netop den udfordringen hjemmefra. Malaria, kulturchokket, hjemve, den faglige udfordring; alle de ting, havde jeg forberedt mig selv på. Men ikke det her.
Når vi bevæger os uden for vores hjem, børnehjemmet, fitness eller den private strand, kan vi ikke gå mere end 10 sekunder, inden en eller anden fyr råber efter os på vejen: “hey sister”, “miss?… MISS!” “uuuh baby, I love you”. I supermarkedet spørger ekspedienterne til vores ve og vel: “two beautiful ladies…”, “How are you?” Børnene på skolen bukker og nejer: “Goodafternoon madam” og sikkerhedsvagterne flirter vildt og åbenlyst. Den værste kommentar er dog “hAllååå”. Jamen så forstå da, at vi ikke har lyst til at snakke med dig! Iih!
Og så er der blikkene… De nysgerrige, stjålne blikke, som tydeligt fortæller, at vi ikke hører til. At vi ser anderledes ud.
De, der kender mig ved, at jeg ikke er vild med at være i centrum, men jeg er bestemt heller ikke er typen, der går og gemmer mig.
Det kommer lidt bag på mig, at jeg reagerer så voldsomt på det hernede. I starten var det sjovt og lidt som at få en smagsprøve på, hvordan det er at være kendt. Alle siger hej og vinker. Det var sjovt i en uge. Det er det ikke længere. Følelsen af at have fået en hverdag, og at være blevet en del af familien herhjemme, adskiller sig virkelig fra følelsen af at være en vildfaren turist ude på gaden.
Selvfølgelig går vi altid to sammen, vi klæder os efter forskrifterne, og sørger for, at vores signaler ikke kan mistolkes. Og jeg vil lige undetstrege, at vi ikke har haft nogle dårlige oplevelser med mænd, der ikke (omend efter megen overtalelse) forstod et nej. Vi er ikke utrygge eller udsatte.

Det er helt sikkert sundt at prøve, og det må være endnu en af de mange erfaringer, jeg har pakket i baggagen til livet i fremtiden.

PS: Jeg har skrevet lidt mere om at skille sig ud i Kenya HER.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *