Louises Afrika #7 African hair

Her sidder jeg svedende under mit myggenet, med et hovede, der føles tre kg tungere, end det plejer, og en temmelig overfølsom hovedbund.

Vores afrikanske “mor” er indehaver af et Hair and Beauty College, og det støttede vi i dag ved at få lavet fletninger i ægte afrikansk stil. Det føles rimelig autentisk og meget anderledes.
I løbet af de første uger af vores ophold, opdagede vi, at afrikanerne faktisk er storforbrugere af extensions, parykker og andet snydehår. Jeg som gik og troede, at alle afrikanere havde sådan et kæmpe misundelsesværdigt garn, som de kunne style på hvilken som helst fancy måde. Der kunne jeg godt lige tro om igen! Det hele er fake… Men det betød jo bare, at vi selv kunne gøre dem kunsten efter.

Så mens jeg sad helt stille i min plastikstol, stod tre piger og hev og sled i mine allermindste babyhår, så tårerne stod helt oppe i øjenkrogen. Godt, at jeg alligevel er ret hærdet efter alle de år med ultrastramt dansehår.
En flad numse, fire timer og en masse nylon senere var vi begge to flettede og færdige. Helt nye mennesker.
Hårfarven er ret meget mørkere end min egen, mens spidserne er lidt lysere. Jeg havde aldrig valgt det hår selv, men der er alligevel ikke så mange nuancer af blond eller brun hernede. Hele befolkningen bærer jo samme hårfarve, nemlig kulsort. Ikke så mange nuancer dér…

Når jeg smutter forbi spejlet, må jeg lige gå tilbage og tjekke efter, om det nu rent faktisk VAR mig, der gik forbi. Jeg kan næsten ikke genkende mig selv 🙈 I stedet for fletninger, føler jeg nærmere, at det er dreadlocks, jeg har fået. Jeg skal vist lige bruge lidt tid på at vænne mig til looket. Og tyngden. Vi er blevet forberedt på ubehag og hovedpine de næste mange timer. Så meget for skønheden 😉
Første udfordring bliver at falde i søvn, tror jeg. Hvordan ligger man allerbedst oven på et bjerg af nylon, der ikke lige er til at rykke på…?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *