Louises Afrika #4 Hverdagsnyheder

Søde, søde børn på børnehjemmet

Klar til at servere mad i spisesalen til de større børn. Her er det chapati (i baljen) med linser (i spanden)

Lidt selvforkælelse efter en god kop kaffe, på det nærmeste vi kommer en vestlig café

Så blev det lørdag igen, og tænk, nu har vi boet hos vores værtsfamilie i Kiembeni i tre uger. Tre uger!? Det er ret ambivalent for mig. På den ene side føler jeg, at det må være meeeeget længere tid siden, vi ankom, for der er sket så meget siden da. Men på den anden side føler jeg også bare, at tiden er fløjet afsted. Vi er faktisk allerede halvvejs i vores praktik på børnehjemmet, fordi vi har fået lov at slutte en uge før, så vi kan tage på safari i Masai Mara, som ligger nord for Nairobi. Det er simpelthen så fornemt, at de tænker på os og hjælper os på den måde! Generelt er det mit indtryk hernede: at man hjælper hinanden så godt man kan, og omvendt er taknemmelig for selv den mindste tjeneste, man modtager. De har en god mentalitet overfor hinanden. Det er en fornøjelse at opleve, men jeg bliver også lidt trist ved tanken om, at man i Danmark går med skyklapper på, er sin egen lykkes smed og bruger albuerne for at komme frem i livet. Mon jeg kan bringe lidt af nabovenskabet med hjem til Danmark?…

Efter tre uger er hverdagen for alvor trådt til.
En typisk dag ser således ud: Vi møder begge to kl. 9 i køkkenet på børnehjemmet. Her snitter vi grøntsager, vasker op, bager chapatis eller hvad vi nu kan finde på at hjælpe med, indtil frokosten skal serveres kl. 12. Først går vi til de små klasser, hvor eleverne får maden serveret på tallerkener inde i klasseværelset, og derefter går vi til spisesalen, hvor de større elever står og venter pænt på os.
Kl. 13 er vi tilbage igen på børnehjemmet, spiser selv frokost og holder pause. Sidste arbejdsopgave for dagen er typisk at skære en masse frugt, som børnene spiser om eftermiddagen. Vi er færdige ved 14-tiden, som regel.

Herfra smutter vi i det fitness center, vi har fundet, der ligger lige ved siden af børnehjemmet. Det er vores frirum. Der er ingen, vi skal forholde os til og ingen, der råber efter os.
Resten af aftenen er vi hjemme hos værtsfamilien og hygger med dem, løser kryds og tværs, opdaterer os selv og dem derhjemme i Danmark, læser bøger og slapper af. Vi går ofte tidligt i seng, fordi vi er helt udkørte om aftenen.

I weekenderne tager vi tit på stranden eller til et shoppingcenter, hvor der ligger en pæn cafe med wifi og et overtal af hvide gæster. Her får man en god kop kaffe og lækker pasta, så det er vores rescue sted, når det hele bliver lidt for meget 😉

Søndag har vi været med familien i kirke et par gange, hvillet tager ret meget af dagen fra kl. 8 til kl. 14 inkl. transport. Søndagen er en dasedag, og det er ikke meningen, at man skal foretage sig ret meget. Den dag har en helt speciel stemning.
I morgen har vi dog aftalt med børnehjemmet, at vi skal komme og lave danske pandekager til børnene, når de er hjemme igen fra kirke. Det tror jeg bliver ret sjovt både for dem og for os at prøve. Det glæder jeg mig i hvert fald til.

Læs forrige opdateringer HER, HER og HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *