Louises Afrika #13 Sidste stop: Zanzibar

Smuk solnedgang i Stone Town

 Spicy Pilau (swahilli risret) til frokost efter rundtur i krydderiplantage

Zanzibar-pizza aka. pandekage med banan, nutella og mango. MUMS!

  Bountystranden

… og regntid …

Sidste stop på vores rejse var Zanzibar. En uges badeferie på paradisøen med kokosnød i hånden, sol i øjnene og sand mellem tæerne. Sådan så scenariet i hvert fald ud halvdelen af ugen. Den anden halvdel stod det ned i lårtykke stråler! Hele dagen!… Ikke meget solskinsferie over det. Men vi var nu heldige. Regntiden starter i april, og solskinsdagene var slet ikke en forudsætning.

Vi nød det nu alligevel. Vi fik set lidt af Zanzibar, oplevet den afslappede østemning og opladt vores batterier. Det var en fin glidende overgang tilbage den vestlige kultur pga. den store (danske) turisme og hotellet, som var luksus i afrikansk forstand 😉

Én dag tog vi på spice tour, hvor vi gik rundt i en krydderiplantage med en guide, der viste, fortalte og uddelte smagsprøver om alt fra appelsiner og avokadoer, kanel og kardemomme til stjernefrugter, gurkemeje, kakaobønner og blomsterne til Channel nr. 5. Bagefter spiste vi frokost med de selvsamme krydderier, som vi lige havde set gro i naturen. Smagene var mere intense og klare, når man havde den rene duft i frisk erindring. Og nu kan jeg prale med, at jeg ved, hvordan nelliker gror i naturen. Det er ikke så tit, jeg har tænkt over det førhen.

Vi havde også et par ture til Zanzibars hovedstad Stone Town. Her så vi bl.a. Old Slavery Market, hvor slaverne blev fragtet til og opbevaret, som mellemstation fra Mombasa, inden de skulle sælges. Puha! Vi spiste aftensmad nede på Forodhani Gardens, som er et madmarked på havnen. Sindssygt hyggeligt og autentisk. Vi drak kaffe og spiste kage på Zanzibar Coffee House. Det var cirka lige så hyggeligt, omend knap så autentisk. Bare vestligt fint med et rustikt touch af Afrika.

Vi ville gerne have taget på snorkletur og se de andre øer, men vi blev forhindret af regn og tordenvejr. Det er godt at have noget, at komme tilbage til. Er det ikke det, man siger?

Nu er jeg hjemme på dansk jord igen, og det er nu også skønt! Jeg har spist rugbrødsmadder, vasket tøj og nydt, at jeg bare kan smide det ind i en maskine, der klarer det hårde arbejde helt automatisk, taget et dejlig langt og VARMT bad, sovet i min bløde seng med min egen hovedpude og en ægte dyne, gået tur i forårssolen, nydt fuglefløjt og drukket kaffe i samme sol godt pakket ind i tæpper. Virkelig bare sat pris på mit lille liv herhjemme i de vante rammer.

Ude godt, men hjemme bedst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *