Lakridssmåkager med rød detalje… og ferie

Lakridssmåkage

I skrivende stund er jeg på vej, fuld fart fremad, på de europæiske motorveje. Denne morgen er jeg nemlig taget på ferie med mine kære forældre til Sydfrankrig, som jeg vist allerede har skrevet om. Behøver jeg at fortælle, at jeg har glædet mig uendelig meget? Jeg synes bestemt, at det er en velfortjent ferie, og så gør det heller ikke noget, at alle (eller i hvert fald de fleste) er startet i skole og på arbejde igen og er dødmisundelige 😉 Nu er det blevet min tur! Jubiiiiii!

Men det betyder også, at jeg kommer til at holde ferie fra bloggen – hvis jeg kan undvære den. Jeg vender stærkt tilbage i starten af september med masser af (fransk) inspiration og madentusiasme!

Småkagerne på billedet bagte jeg i går, og de agerer godt selskab til kaffen i kaffe-/tissepauserne på diverse rastepladser. De er chewy, sprøde og slet ikke julede, som jeg ellers har det med at finde småkager.
Og så er de bare fine med de flotte tranebær, som den røde detalje.
Inspiration til opskriften er herfra.

Lakridssmåkage

Lakridssmåkager med rød detalje, ca. 50 små stk.

250 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
20 g lakridspulver (jeg brugte Johan Bülows Raw Liquorice Powder)
60 g tørrede tranebær
180 g koldt smør
225 g rørsukker
1 æg

Bland mel, bagepulver, lakridspulver og tanebær i en stor skål. Skær smørret i tern og ælt det godt med melblandingen. Det er lettest at gøre med fingrene. Tilsæt derefter æg og rørsukker og saml dejen – igen med fingrene. Lad dejen køle 20 min i køleskabet.
Del dejen i to og rul hver del til en pølse på ca. 5 cm i diameter. Pak pølserne ind i bagepapir, og læg dem i fryseren en halv times tid, indtil de er hårde.
Skær pølserne i skiver á 1 cm, og fordel dem på bageplader beklædt med bagepapir. Husk afstand mellem kagerne, da de flyder lidt ud. 
Bag kagerne på 180 grader i 10 min. Når du tager kagerne ud, er de helt bløde og virker ikke færdige, men lad dem køle af på en rist, så bliver de sprøde. Når kagerne er afkølet helt, opbevares de i en tætsluttende boks eller kagedåse.

Man kan sagtens justere mængden af lakridspulver både op og ned. Mine kager har en svag eftersmag af lakrids, og hvis jeg havde haft mere lakridspulver, kunne jeg sagtens have puttet 30 g lakridspulver i. Jeg eeeelsker nemlig lakrids.
Hvis man derimod ikke er den store lakridsspiser, men godt kan lide en lille smule, er jeg sikker på, at det også ville være lækkert med 10 g lakridspulver i.
Prøv jer frem 🙂

Nu vil jeg bare ønske jer en rigtig god sensommer, og jeg glæder mig til at vende tilbage til jer efter min sommerferie!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *