Læsekrogen: Hulebjørnens klan

Ferietid er læsetid, og jeg har netop kickstartet min sommerferie! Jeg skal blandt andet bruge ferien på at læse (en masse) nye bøger; og som aftalt, vil jeg dele nogle af mine bedste læseoplevelser med jer her

Hulebjørnens klan er den første bog i serien om Jordens Børn skrevet af Jean M. Auel.
De er mine ultimative yndlingsbøger!
Jeg startede på den første bog i serien, da jeg var 16 år. Vi havde set filmen i skolen, og jeg var opslugt fra første minut. Dén bog måtte jeg bare læse. Og som så mange filmatiseringer af bøger, var bogen bare endnu bedre end filmen. 1’eren førte til 2’eren og snart var jeg igennem hele seriens 6 bøger. Bevares, det tog mig nogle år, fordi jeg kun læste dem i ferierne, men jeg var fuldt opslugt af det barske univers Ayla lever i.

Fra bogens bagside:
Første bind i Jean M. Auels succesfortælling om istidsmennesker.
Ved et jordskælv bliver den langlemmede, lyse Cro-Magnonpige Ayla forældreløs og må klare sig selv i den barske istidsnatur med et brækket ben. En flok af små tætte neandertalere samler hende op og indlemmer hende i deres klan. Men den brutale leder tvinger hende til at forlade klanen. Ayla må drage over de øde stepper nær de mægtige gletchere, hvor hun kommer til Hestenes Dal.

Fortællingen er dramatisk, romantisk og fantastisk. Sproget er levende, malende, og som læser får man oplevelsen af at stå ved Aylas side hele vejen igennem. Det er nemt at lade sig opsluge af istidslivet, og mange af de beskrevne glæder og udfordringer er nøjagtig de samme, vi oplever i dag. Selvfølgelig med et touch af liv eller død-perspektivet 😉

Ayla er en superkvinde af overnaturlig kaliber og en kæmpe inspiration i sin måde at anskue livet på. Det er en opløftende, positiv og lærerig fortælling, der har fat i hele følelsesregisteret. Oven i hatten har jeg lært en hel del om fortidsmennesket og istiden.

Hulebjørnens klan får min varmeste anbefalinger!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *