Kerneknækkere

KerneknækbrødDet her knækbrød er ikke noget helt almindeligt knækbrød. Jeg ser det faktisk slet ikke som rigtig knækbrød, men derimod mere som en slags sund chips. En sprød snack, når eftermiddagssulten melder sig eller et lækkert element på tapasbordet. Det er skønt i sig selv, men det smager også vidunderligt med en skive spegepølse eller ost. En kop te i godt selskab af de her kerneknækkere og lidt sofahygge er en god energioptankning.

KerneknækKerneknæk1, 2, vupti – og så står man med lækker hjemmebagt knækbrød. Længere tid tager det ikke. Og det smager ikke som noget, der er nemt at lave. Det er det bedste af det hele 🙂

KerneknækKerneknæk, 1 stor kagedåse

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3,5 dl hvedemel
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
0,5 dl olivenolie
2,5 dl vand
Evt. flagesalt til drys

Rør alle ingredienserne sammen og rul dejen ud på et stykke bagepapir i ca. 3 mm tykkelse. Drys evt. med flagesalt. Skær dejen ud i passende størrelser med et pizzahjul. Den behøver ikke at være skåret helt igennem, dejen skal bare kunne brækkes i stykker efter bagning.
Bag knækbrødene i varmluftsovn på 200  grader i 18-20 min. 
Knæk knækbrødene i stykker og lad dem køle af på en bagerist. Når knækbrødene er helt kolde opbevares de i en kagedåse eller anden lufttæt boks.
De kan holde sig i et par uger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *