Hønsesalat – en sundere version

Sundere alternativ: HønsesalatPåskefrokosterne venter liiige om hjørnet, og jeg har fundet en velkendt klassiker frem: Hønsesalaten. Den er ifølge undersøgelser en af danskernes foretrukne pålægstyper, når det gælder de luksuriøse smørrebrød. Men altså.. Nu kommer Frøken Ernæringsbevidst lige op i mig; det er jo ikke den sundeste pålægstype i disken. Mayonnaise, bacon og meget af det.
Men frygt ej: Jeg har nemlig lavet en sundere udgave af den evige klassiker til jer.
Jeg vil faktisk vove at påstå, at den smager endnu bedre end dem, der ligger i køledisken i supermarkedet! Og den er lige til at bikse sammen – det er slet ikke svært.

En anden sundere påskeklassiker finder I lige her. Og det lækre hjemmebagte rugbrød har jeg en opskrift på her.

Sundere alternativ: Hønsesalat

De gamle traditioner synes jeg er nogle af de bedste, og påskefrokoster er en af de traditioner, jeg bestemt holder af. Jeg er ikke opvokset med at markere noget religiøst ved højtider som disse. Til påske fejrer vi nærmere at solskinnet, varmen og de lange, lune aftener igen er på vej.

Jeg har nogle dejlige påskefrokoster i sigte de kommende dage; både hjemme med familien og ude i søde venners selskab. Én af frokosterne er en sammenskudspåskefrokost, hvor vi hver kommer med en eller flere frokostretter. Det er sådan en fin og afslappende måde at arrangere det på, synes jeg. Opgaverne er fordelt og alle får lov at bidrage med lidt, hvilket skaber en særlig fællesskabsstemning omkring bordet. Lækkert, nemt og hyggeligt.
Men der er nu også noget særligt ved at invitere gæster hjem omkring et veldækket bord til påskefrokost med det hele, hvor alting spiller og gæsterne er imponerede og forkælede. Og omvendt er det mindst ligeså dejligt at modtage en invitation, hvor det eneste man har til opgave er at møde op (med en værtindegave). Det må man ikke kimse ad.
Men jeg mener bare, at man (jeg) ikke altid behøver at følge Emma Gads principper. Nogle gange er det mindst ligeså hyggeligt med en uformel, simpel løsning som f.eks. en sammenskudsfrokost.
Mit bidrag til sammenskudspåskefrokosten skulle måske være denne hønsesalat..
Og så kunne jeg rent faktisk godt tænke mig at læse Emma Gads “Takt og Tone” af ren og skær nysgerrighed.

Hvad har I af skønne (påske)planer?
(Forresten virker mit kommentarfelt igen, hurra)

Sundere alternativ: HønsesalatSundere alternativ: HønsesalatHønsesalat, 3 madder 

100g(ca. 2 bryster) kylling 
3 grønne asparges
1/2 dåse hvide asparges
1/4 æble

1/2 dl skyr
2 spsk creme fraiche
2 tsk sennep
1 tsk citronsaft
1 tsk aspargesvand
Salt og peber

Pynt (valgfrit):
Serranoskinke eller bacon
Karse eller persille
Æble

Kog kyllingen i 10 minutter og riv den herefter i mindre stykker.
Bland ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. 
Snit de grønne asparges i mundrette stykker og blancher dem. Skær også de hvide asparges og æblet i mindre stykker og bland det sammen med kylling og de grønne asparges. Bland dressingen hønsesalaten og stil den på køl indtil servering.
Salaten har godt af at trække lidt på køl inden servering.

Steg baconen eller serranoskinken sprød på en pande og server hønsesalaten på (ristet) rugbrød med friskkværnet peber og evt. pynt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *