Hjemmelavede pommes frittes

Hjemmelavede pommes frittes

I skrivende stund sidder jeg i lufthavnen med en kop kaffe og en kanelgiffel. Jeg rejser til Malaga med mine 2x bedsteforældre. Jaja, I må gerne være misundelige 😉 Jeg vrider det sidste ud af sommeren, som for mit vedkommende har været intet mindre end perfekt!

Men inden jeg smutter ville jeg lige skynde mig at tippe jer om de her fritter, som bestemt er et helt indlæg værdige:

De her pommes frittes slår virkelig ALLE andre pommes frittes ude i byen! Selv dem, man får i den fancy mini-friture-kurv til en saftig burger på en københavner-café.

Og endnu bedre er, at de er en del sundere end de friturestegte af slagsen. Nu bliver fritter jo aldrig helt sunde, men de her er bagt i ovnen med olie, hvilket betyder at de ikke suger ligeså meget fedt til sig, som de almindelige fritter gør.

Sidste pluspoint er for sværhedsgraden: De passer sig selv, og det kan ikke gøres forkert. Det bliver ikke bedre 😉

De er virkelig fantastiske, og jeg har snart ikke tal på, hvor mange gange, de er blevet lavet herhjemme. Både til hjemmelavede burger, som tilbehør til grillmaden, frikadellerne og bare som en rigtig god snack.

Der er egentlig ikke rigtig nogen opskrift, men jeg prøver alligevel at skrive guidelines ned for nemheds skyld:

Hjemmelavede pommes frittes

Hjemmelavede pommes frittes

Kartofler (prøv evt. også med gulerødder og pastinak)
Olivenolie
Paprika (eller andet krydderi)
Salt
Evt. basilikum

Skræl kartoflerne og skær dem i lange stænger. Beklæd en bageplade med bagepapir og pensl papiret med olivenolie. Fordel kartoflerne på bagepladen og krydr med paprika, salt og evt. basilikum efter smag. Stænk med et gavmildt skvæt olivenolie, og rør det hele godt rundt, så det er jævnt fordelt. Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i omkring en time, eller indtil fritterne er sprøde og har taget farve. Rør rundt i fritterne efter en halv time.
Tag dem ud af ovnen og server evt. med hjemmelavet chilimayo eller ketchup.

Det kan ikke gå galt – god fornøjelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *