Hjemmelavede nougatmåtter

Hjemmelavede nougatmåtterFredag og weekenden forude er nu så tæt på, at man kan række ud og røre ved den.
Aaah, det er tiltrængt! Og ligeså er en lille fredagsforkælelse..

Et godt bud på sådan én, er de her hjemmelavede nougatmåtter. Det er noget nær (hvis ikke netop) det nemmeste hjemmelavede slik. Man behøver kun to ingredienser, få minutter og en lille bittesmule tålmodighed. Til gengæld smager det himmelsk! Jeg er VILD med nougat, og her kommer den virkelig til sin ret.

Hjemmelavede nougatmåtterJeg lavede nougatmåtter i sidste weekend til lørdagskaffen, og mens vi sad i sofaen og så regnen dryppe udenfor, nød vi det knasende krymmel og den smørbløde nougat smeltende på tungen. Kaffen i den anden hånd, som det bitre modspil til det ellers meget søde. Det var en skøn treenighed: Regnvejr, nougatmåtter og kaffe.

Jeg vil vædde med, at det også er en god vinterferieforkælelse. Godt nok har jeg ikke haft ferie i denne omgang, men jeg kan ikke klage, når jeg holdt to ugers (vinter)ferie i slutningen af januar 😉
Den dalende sne kommer jo som kaldet af vinterferiebørn Jeg kan forestille mig at mange barnlige sjæle jublende har kastet sig ud i sneen og på kælkebakken. Efter en råkold legeeftermiddag med æblerøde kinder,  istappetæer og vindblæst hår, må nougatmåtter og en varmende kop kakao eller kaffe være himlen. Jeg ville i hvert fald ikke klage..

Hjemmelavede nougatmåtterNougatmåtter

Nougat
Chokoladekrymmel

Nougaten skal være iskold, når du starter.
Skær nougaten i skiver á 25 g. Blød kort skiverne op i hånden, og mas dem til måtter på et spækbræt. Vend måtterne i chokoladekrymmel og stil dem på køl i 30 minutter inden de skal nydes.
Opbevar nougatmåtterne i køleskabet i en tætsluttende boks med madpapir mellem lagene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *