♡ 8. Grønkålssalat med appelsin og jordskokker ♡

Grønkålssalat med appelsin og jordskokkerBag dagens låge dukker noget lidt sprødt, lidt friskt, lidt lunt og meget lækkert frem. En grønkålssalat med appelsin og jordskokker, der bare smager godt, er nem at bikse sammen og ser julefarvefin ud. Den pynter på bordet til enhver ret. Det er mit vinteryndlingstilbehør til bagt torsk og rodfrugter, men man kan faktisk sætte salaten til alle slags retter.
Den er fiberrig, mætter godt og et eksempel på en ret, der indeholder de danske vinterråvarer, der er fyldt ekstra godt op med vitaminer og andre gode sager.Grønkålssalat med appelsin og jordskokker Grønkålssalat med appelsin og jordskokkerJeg skal ud at juleshoppe i dag og gerne have lidt styr på julegaverne. Jeg håber ikke, at det bliver sammen med resten af København.. Jeg synes nemlig, at det er hyggeligt, at gå rundt og snuse og kigge og finde den HELT rigtige gave til min gavemodtager. Det er tanken, der tæller, siger man, og det er jeg bestemt enig i. Når man åbner en gave, der er givet med kærlighed og bagtanke, kan man fornemme det med det samme.
Faktisk er det lige før, at jeg glæder mig ligeså meget til at give gaver til jul, som til selv at modtage dem. Wow, det lyder voksent… 😉

Nok om julegaver, det var vist lige et sidespring.
Her får I opskriften på grønkålssalaten.Grønkålssalat med appelsin og jordskokker Grønkålssalat med appelsin og jordskokker, 4 pers.

200 g jordskokker
200 g grønkålsblade

1 appelsin

Dressing:
1,5 spsk sennep
1 spsk honning
1 tsk sambal oelek
2 spsk mayonaise
0,5 tsk groft salt

Skræl jordskokkerne og skær dem i tern á 1×1 cm. Blancher dem i 4 min i letsaltet vand. Skær imens grønkålsbladene af stokkene og snit dem fint. Kram det med fingrene, så kålen bliver blødere.
Bland dressingen, skyld jordskokkerne i koldt vand og vend dem i dressingen.
Fyld et fint fad med grønkålen og læg jordskokkerne ovenpå. Hæld evt. resten af dressingen over. Fileter appelsinen og pynt salaten med fileterne. Pres resten af appelsinen ud over salaten.
Server til f.eks. torsk og rodfrugter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *