Grøn supersalat med kylling

Grøn supersalat med kyllingPyyh,  er det bare mig, eller er januar bare ekstra led i år?
Samvittighedsnagende.. kold.. kedelig.. antiklimaks.. bare rigtig nederen. Jeg har på fornemmelsen, at jeg trods alt ikke er den eneste, der har det på den måde. Det er en trøst. Og jeg prøver virkelig at trøste mig selv, og tænke gode tanker!

Vi er allerede igennem den første uge af januar, og hverdagen er så småt ved at indfinde sig herhjemme. Eksamensstressen puster mig i nakken, og jeg løber hvad jeg kan, for at den ikke skal indhente mig.

Guleroden i den anden ende er en ferie her i slutningen af måneden, som en veninde og jeg meget impulsivt bestilte som belønning for “overlevelse af januar 2016” 😀 Vi tager til Marokko – nærmere bestemt Marrakech og Sahara og jeg GLÆDER mig! Virkelig surrealistisk og ret grænseoverskridende, men jeg kan ikke vente til sol, varme, smukke farver, eksotisk mad, spændende oplevelser og frem for alt afslapning.

I mellemtiden holder jeg gejsten oppe med rengøring (ja, det giver mig altså en ro indeni), lange gåture på snedækkede Frederiksberg, hyggelæsning og sund (grøn) mad. Et eksempel er denne salat jeg lavede forleden dag.
Denne grønne supersalat indeholder kun lækre ting. Ingen af de der ingredienser, der er lidt kedeligere end de andre, og som kun er iblandet, fordi “det bør man jo..” Nej, denne her salat – den holder humøret oppe på en mørk og kold januardag.Grøn supersalat med kyllingGrøn supersalat med kyllingGrøn supersalat med kylling, 2 pers.

1/4 knoldselleri
1/2 broccoli
2 dl edamamebønner
1/2 spidskål
1 avokado
2 spsk pesto
1-2 kyllingebryster

Skær knoldselleriet i mundrette tern. Læg dem på en bageplade med bagepapir og hæld en lille smule neutral olie over. Bag dem ved 200 grader i 30 min indtil de er møre.
Blanchér broccolien og edamamebønnerne.
Skær kyllingebrysterne i små filetter og steg dem i lidt olie på panden.
Snit spidskålen fint og bland det med knoldselleri-ternene, broccolien og bønnerne i en skål. Skær avokadoen og tilsæt både avokado og pesto til salaten. Bland det hele godt.
Salaten kan både serveres varm og kold sammen med kyllingen.

Tip: Hvis der skulle blive rester, er det virkelig en madpakkevinder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *