Gammeldags fastelavnsboller med et twist

Gammeldags fastelavnsboller med et twistDet kan vidst ikke komme bag på nogen, at jeg har en forkærlighed for søde sager med et salt twist. Jeg synes, at de to smage står utrolig godt sammen, og smagsoplevelsen får en helt anden dimension, når både det søde og det salte er til stede. Jeg vil dog begrænse mig til det søde køkken. I det salte køkken skal der helst ikke blandes for meget sødt ind…

Peanutbutter er en af mine favoritter blandt det søde/salte, og hvad står bedre til peanutbutter end banan? Bananen bidrager med det fede, og nu er vi snart ved at være hele vejen rundt 😉

Er I lige så vilde med det salte i det søde køkken? Og tror I, at det bare er en dille, der er forsvinder igen om noget tid? Eller er det kommet for at blive?

Gammeldags fastelavnsboller med et twist

Jeg har eksperimenteret med peanutbutter, banan og fastelavnsboller. Det blev et hit! Især hvis man ikke er til det sukkersøde. Der er faktisk intet sukker i den her bandit, men det gør den nu ikke til en “sund fastelavnsbolle”! En fastelavnsbolle skal være syndig 😀

Gammeldags fastelavnsboller med et twistFastelavsnboller med et twist, ca. 20 små boller

Dej:
10 g gær
1 dl mælk
1 dl yoghurt
60 g smør eller margarine, smeltet
1 tsk salt
1 banan
200 g fuldkornsmel (jeg brugte fuldkornsspeltmel, men f.eks. grahamsmel eller andre typer kan også sagtens bruges)
250 g hvedemel

Fyld:
20 tsk peanutbutter
2 bananer

1 æg til pensling
Mørk chokolade til pynt

Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt yoghurt, smeltet smør og salt og bland det godt. Mos bananen med en gaffel, tilsæt den sammen med ægget og de to meltyper. Jeg rørte dejen på min røremaskine i 5 min, men hvis du ikke har sådan én, kan dejen sagtens æltes “manuelt”. Sæt dejen på køl natten over.

Næste dag hældes dejen ud på et meldrysset bord og rulles til et stort stykke på ca. 1/2 cm i højden. Del dejen i 20 firkanter. Læg en tsk peanutbutter og en tsk most banan på hver firkant. Fold hjørnerne sammen, og sørg for at der ikke er nogle revner. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingen nedad, pensl dem med et sammenpisket æg, og bag dem i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i ca. 18 minutter indtil de er let gyldne.

Lad bollerne køle af på en rist. Smelt den mørke chokolade og læg en tsk på hver bolle. Her slår du bare fantasien løs og pynter med, hvad du kan finde på. Jeg kørte dem naturel, men jeg kunne sagtens have pyntet dem med hakkede peanuts, glimmer, smarties, krymmel eller noget helt 5.

Gammeldags fastelavnsboller med et twistTip: Hvis du hellere vil bage dejen med det samme (ja, det er svært at vente!) kan du tilsætte 25 g gær til dejen istedet. Så skal dejen kun hæve 1 time.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *