Fuld fart og opskrift på fødselsdagslagkage med rabarberskum

Festtøjet er fundet frem, dugene er strøget og bønnerne til vejrguderne er bedt. Mens neglelakken tørrer, kan jeg fortælle jer om tiden, der er fløjet afsted og de spændende ting, der er i vente … Nåh ja, og dele opskriften på den fødselsdagslagkage, jeg bagte til min fars fødselsdag, med jer.

Der er fuld fart over feltet!
I torsdags blev jeg den lykkelig bolig(l)ejer og overtog nøgler til en lejlighed i Vanløse. Min lejlighed. Jeg skal bo sammen med min søde veninde, Helena, og der skal “bare lige” males, lukkes en dør, og så kan vi flytte ind! Hurraaaa!
Det bliver SÅ godt.

Natten til fredag sov vi sammen inde i lejligheden. To feltsenge foldet ud midt på køkkengulvet. Med gulvspand og værktøjskasse indenfor rækkevidde. Det var virkelig hyggeligt og meget autentisk.
I går købte vi maling i spandevis og meget andet, jeg slet ikke anede, at jeg manglede 🙈

I morgen skal vi endnu en gang fejre min fars runde fødselsdag. Brunch kl. 10 med alle de søde mennesker, han kender. Pandekager, frisk frugt, brød med smør; jeg kender nogen, der glæder sig 😉
Dagen i dag er gået med forberedelse og kaffepauser i solskin i haven.

Så selvom jeg helst ville have givet min nye lejlighed en kærlig hånd, spenderer jeg weekenden hos mine forældre; hjælper til og hygger mig. På mandag hjælper de til gengæld mig i lejligheden. Det er nu også ret belejligt!

Men nu til det vigtige: Opskriften på fødselsdagslagkage med rabarberskum og marcipanbunde. Jeg bagte den som sagt til min far i søndags på hans fødselsdag. Han havde selv ønsket “en mazarin-agtig lagkage med rababerskum fra haven”… altså rabarberne – ikke skummet 😉

Bundene er luftige, saftige og tilpas søde, så de matcher den friske rabarberskum perfekt. Det er en vaske-ægte sommerlagkage!

Planen var egentlig, at opskriften skulle have ramt bloggen i torsdags, for ved I hvad? Dér havde bloggen nemlig 3 års fødselsdag. Er det lige vildt eller hvad? (Det siger jeg jo hvert år..) Men det gjorde opskriften altså ikke, fordi jeg var travlt optaget et helt andet sted. Men bedre sent end aldrig. Tillykke med fødselsdagen til Louises Lammesky – og til min far ☺️

Fødselsdagslagkage med rabarber, 6-8 pers.

Lagkagebunde, kan med fordel laves dagen forinden:
3 æg
100g rørsukker
100g hvedemel
1 tsk bagepulver
100g marcipan
 og smør/margarine og sukker til formen

Smør en springform (18 cm i diameter) med smør eller margarine og drys med lidt sukker.
Pisk æg og sukker til en luftig masse. Det tager ca. 8 min. Bland mel og bagepulver i en anden skål. Riv marcipanen og hæld ca. 1 dl af melblandingen over marcipanen, så den er mættet og ikke klistrer sammen. Si resten af melblandingen i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Vend også marcipanen i dejen. 
Hæld dejen i springformen og bag kagen ved 175 grader i 30 minutter. Kagen er færdigbagt, når et træspyd kommer ren op.
Lad kagen køle af – gerne i køleskabet natten over.

Rabarberkompot, kan med fordel laves dagen forinden:
250g rabarber
125g rørsukker
1 vanillestang

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med lidt af sukkeret. Hæld rabarber, rørsukker, vanillesukker og den tomme vanillestang i en gryde og kog der i 15 minutter til rabarber er møre.
Lad rabarberkompotten køle af – gerne i køleskabet natten over.

Rabarberskum, bør laves på dagen:
Rabarberkompot
2,5 dl fløde

Pisk fløden til fast flødeskum. Bland først lidt af flødeskummet i rabarberkompotten og vend derefter rabarberkompotten (nu med flødeskum) i resten flødeskummet med en dejskraber.

Samling af kagen, bør gøres på dagen:
Friske jordbær
Mørk chokolade, finthakket

Flæk kagen – jeg bruger en “lagkagedeler”. Det ligner lidt en forvokset osteskærer, men jeg er super glad for den.
Fordel halvdelen af skummet på nederste lagkagebund og top med friske jordbær. Læg toppen af lagkagen på og fordel resten af rabarberskummen på toppen. Pynt med friske jordbær og finthakket chokolade.

Lagkagen smager også dejligt dagen efter, når den opbevares på køl.
God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *