Forårsmuffins med citron og pistacie

Forårsmuffins med citron og pistacieI dag skal I, søde læsere, forkæles! Det forjener I nemlig. Tak fordi I følger med her i mit lille univers. Det er en fornøjelse at dele med jer – især når I er så rare til at rose.
Jeg disker op med fredagskage af den forårssøde slags. Citronmuffin med grønne prikker af pistacienødder. Saftig, let og helt perfekt.

Selvom vejret er gråt.. og koldt, har jeg besluttet mig for – i overensstemmelse med kalenderen – at det altså ER forår. Hvis ikke udenfor, så i hvert fald indenfor 😉

Forårsmuffins med citron og pistacieFarvestrålende tulipaner pynter fint i vindueskarmen, og når solen en sjælden gang titter frem, kaster jeg alt, hvad jeg har i hænderne og skynder mig at suge til mig og nyde. Bare det, at solen ikke når at gå ned, før man er hjemvendt fra studie/arbejde, er bestemt noget, jeg sætter pris på.

Og det kunne jo egentlig være meget værre: Vi kunne have haft storm, sludsne og oversvømmelser (ikke for at jinxe noget!). Og foråret er på vej – det ved jeg bare!

Forårsmuffins med citron og pistacieSå mens jeg forårsforbereder mig, forkæler jeg mig selv med varm te, flotte tulipaner fra blomsterhandleren og forårsmuffins. Jeg synes, I skulle tage at gøre det samme.

Forårsmuffins med citron og pistacieForårsmuffins med citron og pistacie, ca. 12 stk.

2 æg
150 g sukker
160 g mel
1 tsk bagepulver
150 g smør
0,5 dl mælk
120 g marcipan
1 citron, skallen fra en usprøjtet
0,5 citron, saft
50 g pistacienødder, usaltede

Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse. Tilsæt mel og bagepulver og pisk igen. Smelt smørret og tilsæt det lidt ad gangen sammen med mælken. Riv marcipanen og vend det i dejen sammen med revet skal fra citronen og -saft. Hak nødderne groft og vend også dem i dejen.
Fordel dejen i 12 muffinforme ved at fylde formene 3/4 op. Muffins’ne vil hæve en del i ovnen. Bag dem ved 175 grader i 25 minutter. Lad dem køle en smule og drys dem evt. med flormelis.
Muffins’ne smager godt både lune og kolde – også dagen efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *