Fastelavnsboller med remonce og æblefyld

Inden jeg rejser fra iskolde Danmark, vil jeg lige dele opskriften på de her super skønne fastelavnsboller med jer. Bare fordi jeg sidder på den anden side af jordkloden, når der skal slås katten af tønden og spises fastelavnsboller dagen lang, betyder det ikke, at jeg springer fastelavnsbollesæsonen helt over. Jeg har snydt lidt og bagt (og spist) på forhånd. På den måde kan man nå det hele. Smart, ikke?

De her fastelavnsboller er bygget op om min gode gamle opskrift på fastelavnsboller, der bare aldrig slår fejl. Denne gang har jeg dog fyldt dem med cremet, saftig remonce og vanilleprikket, syrligt æblefyld. De to spiller bare godt sammen, skulle jeg hilse at sige.

Lov mig, at I spiser massere af fastelavnsboller i år – også en for mig – når nu jeg ikke kan deltage i festlighederne herhjemme.
Glædelig (tidlig) fastelavn!

Fastelavnsboller, 12 stk.

Bollerne:
250 g hvedemel
25 g gær
1 dl mælk
75 g blødt smør
1 æg
25 g sukker
1/2 tsk salt
Mælk til pensling

Remonce:
50 g sukker
50 g blødt smør
50 g marcipan

Æblefyld:
2 æbler
1 vanillestang
25 g sukker
2 tsk citronsaft

Rør gæren ud i den lune mælk og tilsæt resten af dejens ingredienser. Ælt dejen godt – evt. 10 minutter på røremaskine – og lad den herefter hæve 30 min.

Rør sukker, smør og marcipan godt sammen, og stil det til siden.

Befri æblerne for kernehus og skær dem i små tern. Flæsk vanillestangen og bland kornene med sukkeret. Kom æbletern, vanillesukker, den tomme vaniljestang og citronsaft i en gryde og  lad det småkoge indtil æbleternene er møre, og fyldet har samlet sig. Smag æblefyldet til med ekstra citron eller sukker afhængig af æblernes sødme. Stil det til side, og lad det køle af.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud i en halv cm tykkelse. Skær dejen i firkanter af 8×8 cm (ca. 12 stk). Læg en teske remonce på hver firkant, og top med en teske æblefyld. Fold hjørnerne ind og tryk dem omhyggeligt sammen, så der ikke er nogle revner. (Ellers vil al det lækre fyld ende på bagepladen i stedet for inde i bollen) Læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve 30 min.
Pensl bollerne med mælken og bag dem i en almindelig ovn ved 210 grader i 12 min, indtil de er let gyldne.

Pynt fastelavnsbollerne med farverig glasur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *