Den perfekte jordbærtærte

JordbærtærteEn jordbærtærte er og bliver et hit! Især om sommeren, hvor kagen kan pyntes med danske jordbær. Jeg kan ikke komme i tanker, om en bedre måde at spise jordbær på 😉 Okay indrømmet, jeg smovser gerne jordbær direkte fra skålen, hvor de kommer allermest til deres ret. Men en jordbærtærte må være æresplaceringen, hvis man er et jordbær, er jeg overbevist om.

Så, her får I min opskrift på den perfekte jordbærtærte. Det er et repost, men jeg synes, at den har fortjent at blive genopfrisket, nu når de første danske jordbær allerede er begyndt at titte frem. Selvom opskriften er lang, lover jeg, at den ikke er svær! Der er en del forskellige elementer, og de kan godt være lidt tidskrævende. Kagen har rigtig godt af at sætte sig, så man kan med fordel bage kagen nogle timer i forvejen.

JordbærOg hermed ønsker jeg jer en dejlig solskinsfyld weekend!
Jeg skal i hvert fald nyde solen: Først i morgen, hvor jeg skal spise brunch og fejre glade dage med en sød veninde, og søndag hvor min far – meget passende – holder fødselsdag på fars dag. Jeg har bestilt strålende sol over ham. Det går også ligesom bedst til grill og haveleg.

JordbærtærtePerfekt jordbærtærte, 6 pers:

Mørdej:
125 g hvedemel
80 g smør
1 æg
1,5 spsk flormelis
1 knsp salt

Blend alle ingredienser sammen, og lad dejen hvile i køleskab en times tid.
Vanillecremen skal afkøle helt, så den kan du med fordel lave, mens du venter.
Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer til en tærteform på ca. 20 cm i diameter. Løsn dejen fra bagepapiret og beklæd formen med dejen. Der må gerne hænge lidt dej ud over kanten på formen, så vil dejen ikke rutsje ned under bagning. Forbag tærten i 10-12 min ved 200 grader.

Mazarinmasse:
150 g marcipan
100 g blødt smør
100 g sukker
2 æg
50 g hvedemel
Kornene af en halv vanillestang

75 g mørk chokolade

Ælt marcipan, sukker og vanille med hænderne. Tilsæt derefter smørret lidt efter lidt. Det bliver noget klistret stads, men det er nu en gang nemmest med grabberne i det 😉 Tilsæt til sidst æg og hvedemel; enten med hænderne (nu du er i gang) eller pisk det i.
Hæld mazarinmassen i den forbagte tærte og bag videre i 15-20 minutter. Når kagen tages ud af ovnen hældes den hakkede chokolade over med det samme, så den smelter. Hjælp chokoladen helt ud i kanterne med en kniv. Lad kagen afkøle helt.

Vanillecreme:
2 æggeblommer
1 dl mælk
25 g sukker
Kornene af en halv vanillestang
1 spsk maizena
1 blad husblas

Start med at udbløde husblas i rigeligt med vand i ca. 10 min.
Bland de andre ingredienser i en gryde og lad det tykne, mens det småbobler. Sørg for at røre i massen, så den ikke brænder på i bunden. Tag cremen af varmen og rør husblassen i, så den smelter. Lad vanillecremen afkøle helt.

Derudover:
1 god dl piskefløde
1 bakke danske jordbær
2 spsk ribsgelé

Pisk fløden til flødeskum og pisk også vanillecremen lind. Bland skummen og cremen forsigtigt sammen med en dejskraber, og fordel det på tærten i et gavmildt lag. Nip og halver jorbærrene og fordel dem ovenpå cremen. Smelt ribsgeléen og pensl jordbærrene.
Stil kagen på køl en times tid (eller mere), så cremen kan få lov at blive kold og sætte sig.

Kagen kan holde sig på køl til dagen efter, men mon ikke den er væk inden da.. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *