Den originale bircher

Bircher

Lykken fortsætter! Jeg er i dag blevet moster igen-igen; denne gang til den fineste lille prinsesse. Frida. Hun er så bitte lille og helt perfekt. Jeg er solgt <3
Det er helt magisk at se sin søster højgravid den ene dag og stå med et lille menneske i armene den næste. Og følelsen af at holde et lille vidunder helt tæt, den kan altså bare ikke sammenlignes med noget andet!..

Nåh, men sammen med den ene gode nyhed efter den anden, vil jeg fortælle om min morgenmad for tiden. Det er faktisk også lidt af en god nyhed, for lige siden jeg kom hjem fra London – og min veninde havde introduceret mig for den såkalde bircher – kunne jeg ikke få den ud af hovedet igen, og jeg måtte bare prøve, om jeg kunne genskabe den cremede, lækre morgenmad.
Og det ku’ jeg! Wuhu! Oven i hatten er det nok en af de nemmeste morgenmadsretter, jeg længe har oplevet. Man bikser det sammen aftenen inden og bruger max 5 min. på at anrette om morgenen – voilá! Din nye yndlingsmorgenmad er serveret!

Princippet bag bircher (nogen kalder det køleskabsgrød, men jeg må indrømme, at jeg ikke helt har gennemskuet, om det er det samme..) er, at man stiller havregryn – eller enhver slags gryn – i blød i mælk og/eller juice natten over. Væden bløder grynene op og gør dem grødagtige i konsistensen helt uden opvarmning. Om morgenen blandes grynene med yoghurt og revet æble og toppes med frisk frugt og nødder. Simple as that!

Og så smager det himmelsk – ellers ville det ikke have stået på min morgenmadsmenu for 6. dag i træk i morges 🙂

Bircher

Her kommer opskriften inden jeg går i selvsving 😉
Det er bare en guideline eller en slags inspiration. Lov mig at eksperimentere og tilpas den, så den bliver lige præcis, som du vil have den med dine yndlingsingredienser.

Den originale bircher

Aften, nok til 2 dage:
1,5 dl havregryn
Saften af 1 appelsin
0,5 dl mælk
Rosiner eller andet tørret frugt

Bland hele balladen sammen i en tætsluttende boks, og stil den på køl natten over.

Morgen, 1 pers:
Skyr
1/4 revet æble
Frisk frugt
Hakkede nødder

Bland halvdelen af de opblødte gryn med yoghurt og revet æble. Top med frisk frugt og hakkede nødder.

Jeg har eksperimenteret med både rosiner, dadler og tørrede tranebær til at søde grøden med. De fungerede alle rigtig godt.
Til gengæld skal yoghurten være af den fastere slags, f.eks. skyr eller græsk yoghurt, de andre varianter er for vandede.
Om morgenen har jeg toppet med friske jordbær, kirsebær og hakkede mandler, blåbær og appelsin, æbletern og hakkede hasselnødder eller en lille skefuld jordbærmarmelade. Der er ikke noget der er bedre end andet; det gode er, at man kan tilpasse grøden til årstiden og hvad køleskabet har at byde på.
Nemt, sundt og grønt – så bliver det bare ikke bedre i min optik!

Bircher

 

2 tanker om "Den originale bircher"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *