De ultimative Triple Chocolate Cookies

Det er ved at være længe siden, at bloggen har set skyggen af en opskrift. 2 måneder uden køkken, en flytning, en miniferie og nyopstartet studie kan mærkes, og som så ofte, er det mest gået ud over det sjove – heriblandt bloggen…

MEN på sådan en kedelig onsdag, som man vist godt kan kalde den, forsøder jeg tilværelsen lidt og giver jer opskriften på de ultimative Triple Chocolate Cookies! Jeg bagte en ordentlig omgang af dem og tog med på familietur til Møn, og der var ikke et øje en mundvig tør.
Cookies’ne er bløde og chewy indeni, sprøde udenpå, og med alle tre slags chokolade, der smelter på tungen, får man ikke en bedre cookie i mine øjne. Mums, siger jeg bare!

Oven i hatten er de simple og hurtige at lave, og de er lette at transportere. Den perfekte på-tur-kage. Vi nød dem blandt andet én dag på havnen i stormvejr og en anden dag sammen med en velfortjent kop kaffe efter alle trapperne på Møns Klint.
Man må sige, at de er testet og godkendt.

Pssst: Lyst til flere cookies? Se HER og HER

Triple Chocolate Cookies, ca. 20 stk.

120 g sukker
140 g brun farin
140 g smør, blødt
1 æg
240 g hvedemel
1 tsk bagepulver
0,5 tsk natron
1 tsk salt
0,5 tsk vanillesukker
85 g hvid chokolade
85 g mælkechokolade
85 g mørk chokolade (jeg brugte 70%)

Pisk de to slags sukker og smør godt sammen. Tilsæt ægget og pisk massen luftig i ca. 5 minutter. Bland mel, bagepulver, natron, salt og vanillesukker i en anden skål, og rør det forsigtigt i smørblandingen – lidt ad gangen. Hak chokoladen og vend den i dejen til sidst.
Form runde kugler af cookiedejen på ca. 40 gram. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med masser af afstand imellem. Cookies’ne flyder meget ud under bagningen. Bag dem i en 180 grader varm ovn i ca. 14 minutter.
Lad først cookies’ne køle en anelse af på bagepladen, og flyt dem herefter til en bagerist, hvor de kan køle helt ned.
Opbevar cookies’ne i en lufttæt dåse. De holder sig op til 4 dage, hvis altså ikke de er forsvundet før 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *