De allernemmeste morgenboller – opskrift

De allernemmeste morgenboller - opskriftSøndag morgen med varm kaffe i koppen, avisen i hånden og friskbagte boller på morgenbordet… Sådan et setup er der altså ikke noget, der slår. Og ved I hvad?
Jeg har en opskrift, som giver luftige, bløde og sprøde morgenboller helt uden dej i håret og mel op ad væggene. Og det bedste? Jo, jeg serverer den for jer lige her – opskriften altså.
Den er ligetil, og jeg vil næsten vove at påstå, at det ikke kan gå galt. Hvis du har en rest mælkeprodukt eller bedre kan lide en anden slags mel, bytter du selvfølgelig bare mine forslag i ingredienslisten ud. Jeg vil dog anbefale at holde fast i at bruge tipo 00-mel, som bidrager med saftighed og giver en fantastisk god konsistens.

I weekenden er det blevet en tradition, at vi spiser friskbagte boller – om søndagen ledsaget af et blødkogt æg. Det er altså ikke, fordi jeg står op kl. kvart-i-kvalme hver lørdag, for at kunne være klar med boller hevet direkte ud af ovnen kl. 9, når resten af huset vågner. Niks! I weekenderne sover man længe – basta!
Jeg kan nemlig et trick, schhyy… så man kan have (næsten) friskbagte boller klar til morgenbordet på 5 minutter. Totalt overskudsagtigt uden helt at være det, når man i de døsige morgenformiddagstimer, stadig i robotmode, får stablet det sædvanlige morgenmåltid på benene.De allernemmeste morgenboller - opskrift

Nu er hverdagen jo ellers lagt på hylden til fordel for sommerferie, så jeg har rent faktisk tid til, at forkæle mig selv lidt. Jeg elsker morgenmad, og jeg udnytter mine langsomme morgener med luksusmorgenmad og hyggetid. De friskbagte boller kommer helt sikkert igen på weekendmorgenmenuen, hvor jeg skal forkæle hårdt arbejdende sjæle, der ikke er helt så heldige, som jeg.

De allernemmeste morgenboller - opskrift

Så her får I det; mit snyd-dig-til-overskudsmorgener-trick: Frys de friskbagte boller ned, når de er kølet af, tag det antal, du skal bruge op aftenen inden, og rist dem på brødristeren om morgenen. Vupti – friskbagte boller i et snuptag.

De allernemmeste morgenboller - opskriftDe allernemmeste morgenboller, 12 stk.

5 dl mælk (alternativt mælk/fløde/creme fraiche spædet op med vand – alt efter, hvad der står i køleskabet)
12,5 g gær
450 g tipo 00
250 g grahamsmel
1 spsk salt
1 dl chiafrø

Udblød gæren i mælken og tilsæt mel, salt og chiafrø. Ælt dejen godt igennem i ca. 10 minutter – gerne på røremaskine. Lad dejen hæve i 3 timer ved stuetemperatur.
Form dejen til 12 boller og læg dem lidt tæt på en bageplade. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
Bag bollerne i en forvarmet ovn på 275 grader varmluft (eller så varm ovnen kan blive på varmluft) i 12 minutter. Sprøjt med en vandforstøver 1-2 gange i de første 6 minutter af bagetiden.
Lad bollerne køle af på en bagerist. Nyd dem med det samme eller frys dem ned til senere ‘nydning’.

2 tanker om "De allernemmeste morgenboller – opskrift"

Skriv et svar til Louise Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *