Crunchy chokoladebarer med peanuts

Crunchy chokoladebarer med peanutsJeg er netop kommet hjem fra rustur. I mandags startede jeg på mit nye studie Ernæring og Sundhed på metropol, og i onsdags kørte vi med bussen ud til en hytte langt ude på landet, hvor vi skulle bruge de næste tre dage på at mingle, grine og rigtig lære hinanden at kende på nu-sætter-vi-os-ned-i-en-rundkreds-måden. Det har været tre fantastiske dage, og jeg har lært mange søde mennesker (flest piger.. der er fire drenge på vores hold af 34) at kende. For min skyld kunne vi godt springe weekenden over og gå direkte til mandag. Jeg kan slet ikke vente til, at jeg skal starte rigtigt op!!

Men okay, jeg sidder her i min seng og kan faktisk ikke rigtig andet. Jeg har hyletone for ørerne, mine ben er blevet til spaghetti, og jeg kan ikke tænke en klar tanke. Jeg har helgarderet mig med en fredag aften i stilhedens tegn. Min bløde seng OG dyne, film og de her crunchy chokoladebarer. Det er lige hvad jeg trænger til! Alle de mange nye indtryk har alligevel taget hårdt på mig (og må måske også indse, at de fire timers falden ind og ud af søvnen i nat måske heller ikke er helt tilstrækkeligt). Måske er det alligevel meget godt med den weekend, så jeg kan genoplade og være 100% klar til på mandag.

De her himmelmundfulde af barer er lavet på digestives, peanutbutter, kokosolie og chokolade. Det salte i peanutbutteren bliver fremhævet af kiksene, og det spiller bare godt! Chokoladen ovenpå er prikken over i’et toppet med hakkede peanuts. Perfekte barer til en movienight alene eller sammen med en sød én. De kan i hvert fald anbefales og især på sådan en fredag aften som i aften!

Crunchy chokoladebarer med peanutsCrunchy chokoladebarer med peanuts, ca. 10 barer

Bund:
100 g digestives
2 spsk peanutbutter (jeg brugte chrunchy)
50 g kokosolie

Knus kiksene grundigt i en frysepose med knude. Pas på der ikke går hul på posen, det ville være surt 😉
Bland kiksekrummerne godt med peanutbutter og kokosolie, og pres massen ned i et fad (16 x 16) beklædt med bagepapir. Lad massen sætte sig på frys i 20 min. 

Top:
2 spsk peanutbutter
100 g mørk chokolade
Hakkede peanuts

Smelt chokoladen enten i mikroovnen eller over vandbad, og rør peanutbutter i. Fordel chokoladen ud over den kolde bund. Drys de hakkede peanuts ud over chokoladen, og pres dem evt. lidt ned i. Sæt igen fadet på frys indtil det er størknet (ca. 15 min).

Skær massen i aflange barer eller små bidder. Du bestemmer helt selv form og størrelse.
Barerne bør opbevares på køl, da kokosolien hurtigt smelter.

Crunchy chokoladebarer med peanuts

Velbekomme og god weekend!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *