Chokorug med tranebær

Chokorug med tranebærForleden dag havde jeg min søde studiegruppe på besøg til eksamenslæsning. Vi skulle op dagen efter, og opgaven var så gennemarbejdet at vi bare ikke gad længere. Vi trængte virkelig til lidt opmuntring. Derfor diskede jeg op med forkælelse til de hårdtarbejdende i form af chokorug med tranebær.

De blev modtaget med kyshånd, og jeg vil vove at påstå, at de var medskyldige i den produktive og ikke mindst hyggelige arbejdsdag. Og så gik vi selvfølgelig op dagen efter og bestod vores eksamen 😉

Grundet den præserende eksamen og dennes tendens til at sluge al overskydende tid og ditto overskud, skulle mine chokorug bages i et snuptag – og det blev de.
Jeg har aldrig delt andet end hjemmelavet mad herinde. Sjældent er det sket, at jeg har nævnt en anbefalelsesværdig hjælp i en sidebemærkning.

Men

(Åhåh, tør jeg at røbe det?)

… 

Jeg har snydt lidt med de her chokorug.
Sprunget over hvor gærdet er lavest.
Taget den nemme løsning.
Jeg har brugt en færdig rugbrødsblanding – shake’t og bake’t.
Blomsterberg ville være skuffet.
Men hånden på hjertet: Det var altså første gang det nogensinde er sket, og jeg kunne jo alligevel ikke helt nøjes, så jeg piftede blandingen lidt op og tilføjede mit eget twist.

Derfor er det måske også en smule overdrevet at kalde det for en decideret opskrift, men altså… Nogen gange kan man bare ikke hamle op med det nemme og belejlige.
Og ved du hvad?
Jeg har accepteret, at det er okay nogen gange at tage det nemme valg. For det første er det nemme ikke altid lig med det dårlige (denne rugbrødspakke er både øko, med fuldkorn og smager ganske fint), og for det andet gør det en kæmpe forskel, at man er opmærksom på sine vaner og bruger sin sunde fornuft til at bedømme, hvornår det nemme er et okay alternativ. Vi kan ikke alle sammen stå klar med nybagte speltboller hver morgen, når familien vågner, og spise de medbragte gulerødder i stedet for fredagskagen. Det holder ikke i længden, er mine erfaringer. En god balance og sund fornuft er de gyldne ord. Alt med måde.

Så her får du “opskriften” på de, ikke desto mindre, sunde og syndige chokorug med saftig krumme, sprødt ydre og et friskt spark af tranebær. Spis dem som morgenmad på farten, når eftermiddagssulten knurrer eller som aftensnack til teen. Chokorug med tranebær Chokorug med tranebærChokorug, 12 stk.

1 pakke (540 g) færdig rugbrødsblanding (jeg har brugt Irmas økologiske)
100 g chokolade, mørk
2 håndfulde tranebær

Følg anvisningen på pakken: tilsæt væsken og rør dejen ud i en skål. Hak chokolade og tranebær og tilsæt det til dejen. Form boller/brud med to skeer og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne hvile 30 min.
Bag dem ved 200 grader i 25-30 minutter.
Lad chokorug’erne køle af på en bagerist og opbevar dem herefter lufttæt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *