Chokolademedaljer med mandelkrokant

Chokolademedaljer med karamelliserede mandlerHvis ikke I har fået overdosis af chokolade, konfekt og andre søde sager, kan jeg varmt anbefale disse chokolademedaljer med mandelkrokant! De er super nemme at lave, kan varieres i uendeligheder og smager fantastisk.
Næste gang tror jeg, at jeg skal prøve med karamelliserede pistaciekerner, hvid chokolade og lidt appelsinskal. Farvefint!

Måske familiens lille søndagsbeskæftigelse? Feriens sidste dag-fokælelsen? Eller bare julenydelse på sidste vers? Der er mange gode undskyldninger 😉

Jeg nupper lige endnu en arbejdsdag, og så har jeg fri resten af året. Wow, det lyder lidt ekstremt..

Chokolademedaljer med karamelliserede mandlerJeg har ikke skrevet mængder på, for det giver lidt sig selv, hvor mange man får lavet. Og man kan også bedst selv vurdere, hvor meget man vil drysse på.
100 g chokolade giver ca. 50 chokolademedaljer.

Chokolademedaljer med karamelliserede mandlerChokolademedaljer med karamelliserede mandler

Chokolademedaljer med mandelkrokant

Mandler, smuttede (eller hasselnødder, valnødder eller uh, saltede peanuts?)
Sukker, lige så mange gram som nødder (- altså 1 til 1)
Mælkechokolade (eller hvid, eller mørk…)

Start med at smutte og hakke mandlerne groft. Smelt sukkeret på en tør pande. Når al sukkeret er brunt – men ikke brændt – tages panden af varmen, og mandlerne hældes på panden. Rør hurtigt rundt, så karamellen bliver jævnt fordelt med mandlerne. Hæld blandingen over på et stykke bagepapir og lad den afkøle helt. Hak mandlerne til krokant. Jeg hakkede mit mellemgroft.
Smelt chokoladen over vandbad. Hvis du vil opnå det “rigtige” knæk, skal du også temperere den. (Guide her) Fordel chokoladen med en ske i små runde medaljer på et stykke bagepapir. Drys med mandelkrokant og lad chokoladen hærde.
Opbevares i tætsluttende beholder.

Søndagsnyd – gerne med en god kop kaffe i den anden hånd.

Chokolademedaljer med karamelliserede mandler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *