Blommekompot med lakrids

Blommekompot med lakridsMin weekend foregår i snegletempo og er fyldt med afslapning, hygge og rare stunder. Fredag slentrede vi rundt i Københavns gader og oplevede byens mange – for os usete – gemmer under Kulturnatten. Lørdag er gået med arbejde og en aften med hjemmelavet sushi og sødt selskab. I dag skal jeg drikke kaffe med familien inde i varmen, mens vi kigger på, at regnen siler ned udenfor.
Hvad laver I i denne weekend?

Forleden satte jeg gryden over med resterne fra blommetræet og lavede blommekompot med lakrids. Kompotten er ideel på morgenyoghurten og -grøden, til tapasaften eller på ostemaden. Det hele er testet. Den dur også fantastisk som værtindegave. Der er intet som hjemmelavede lækkerier i gave, efter min mening.

Så find blommeresterne frem fra fryseren, eller skynd dig ned i supermarkedet, og biks kompotten sammen på ingen tid. God fornøjelse!Blommekompot med lakrids Blommekompot med lakridsBlommekompot med lakrids, 1 glas

500 g blommer
4 spsk sukker
1 tsk citronsaft
3 spsk lakridssirup, sød

Flæk blommerne, fjern stenen og skær bådene i mindre stykker. Put blommestykkerne i en gryde med sukker, citronsaft og lakridssirup.
Lad blandingen småsimre uden låg til blommerne er udkogte og massen har samlet sig – ca. 15-20 min.
Smag kompotten til, om du synes den er perfekt, og hæld den på skoldet og/eller atamonskyllet glas.

Kompotten skal opbevares på køl. Åbnet holder den sig 2-3 uger. Uåbnet er holdbarheden væsentligt forlænget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *