Biscotti med julekrydderier og appelsin

Louises Lammesky, biscotti med julekrydderier og appelsinJulen er over os, og her på Frederiksberg bliver der hygget på højtryk med bl.a. hjemmebagte biscottis, hjemmelavet konfekt, juleshopping, julekrydderier, kalenderlys, chailatte, julekort, varme hjerter og julekalender.

Forleden tog Mette og jeg nissehue på, gik i køkkenet og bagte biscottis til opgangen. Vi hængte en lille fyldt pose, ønsket om en glædelig jul og en rød sløjfe om dørhåndtaget, og glædede os over al den julekærlighed vi spredte.
Senere samme dag, da vi kom hjem, var samtlige poser væk, og vi forestillede os, hvordan de forskellige familier sad i sofaen med en kop lunende te og en biscotti fra os i hånden.
Det varmede vores julehjerter!

Hvis I vil lave samme julenissenummer, eller hvis I står og mangler den perfekte kage til en kop te eller kaffe, får I opskriften her. Den er med inspiration fra Mette Blomsterberg.

Louises Lammesky, biscotti med julekrydderier og appelsinBiscotti med julekrydderier og appelsin, ca. 50 stk.

250 g hvedemel
225 g sukker
1 1/2 spsk kakaopulver
175 g mandler
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk stødt nellike
1/2 tsk kanel
1 appelsin, saften heraf
2 æg

Bland mel, sukker, kakao, hele mandler, bagepulver, nellike og kanel godt. Tilsæt appelsinsaft og æg og bland igen til dejen er ensartet.
Fordel dejen i to flade pølser á 20 cm på en bageplade med bagepapir. Sørg for at have god afstand mellem pølserne. Bag dem i almindelig ovn i 15 min.
Tag bagepladen ud af ovnen, og lad pølserne køle af i 5/10 min. Skær dem herefter i skiver á 1 cm med en skarp kniv. Hvis skiverne smuldrer, skal pølserne køle yderligere.
Fordel biscottis’ne på bagepladen og bag dem i yderligere 10 min.

Lad biscottis’ne køle helt af og opbevar dem i en lufttæt kagedåse.

Mmmh, nyd dem til en dampende varm kop kaffe eller te en kold vintereftermiddag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *