Bircher Muesli / Overnight-oats med æble og krydderier

Bircher Muesli – eller Overnight-oats – er en evig favorit herhjemme. Jeg er generelt ret glad for grød, både i varm og kold udgave. Bevares, halvlunken havregrød, der har ventet lidt for længe, er der ikke noget ved 😉 Men en køleskabskold Bircher Muesli er altså morgenmadsforkælelse på højt plan. Her har jeg tilpasset den min efterårsbegejstring og forkælet den med sprøde æbler fra haven og varmende krydderier.

Grøden er fyldt med sunde næringsstoffer bl.a. fra chiafrøene, havregrynene og mælken. Den mætter godt og længe, hvilket jeg er stor fan af.
Dertil kommer, at den er supersimpel at lave. Man rører bare det hele sammen om aftenen, og sætter det på køl. Om morgenen tager det ikke længere end 5 minutter at røre de sidste ingredienser i og tilføje yndlingstoppings’ne. Et voilá! Luksusmorgenmad, der er enhver hektisk hverdagsmorgen egnet.

Jeg kan allerbedst lide min grød sammenhængende og cremet, og derfor blander jeg en lille smule skyr i. Man kunne også sagtens bruge cultura eller A38, hvis man ønsker en lidt mere flydende konsistens. Jeg vil dog til hver en tid anbefale naturel produkterne fremfor dem tilsat smag, da jeg bedst kan lide at søde og krydre min morgenmad selv. Så ved jeg lige præcis, hvor lidt eller meget sukker, jeg får indenbords 🙂

Pssst: Måske den originale Bircher Muesli også frister?

Bircher Muesli / Overnightoats med æble og krydderier, 2 pers.

Aften:
1½ dl havregryn
1 spsk chiafrø
1 dl æblejuice
¾ dl mælk
1½ spsk rosiner
½ tsk kanel
½ tsk kardemomme
¼ tsk vanillepulver

Morgen:
1 æble, revet
1 dl skyr naturel
Nødder, kerner, frisk frugt til topping. Her frisk figen, hakkede mandler og kakaonibs

Aften:
Rør alle ingredienserne sammen i en tætsluttende boks, stil den på køl natten over.

Morgen:
Bland grøden med revet æble og skyr. Fordel blandingen i to skåle og top med nødder, kerner og frisk frugt.
Nyd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *