Bananmuffins – i en sundere version

De her muffins er altså vanedannende gode! Så har jeg advaret jer. De er væk, før man har set sig om… Men de er faktisk slet ikke så usunde, som man skulle tro. Jeg har sneget sundere alternativer til de klassiske kage-ingrendienser i dejen, så man snildt kan snuppe to muffins uden dårlig samvittighed 😉

Jeg bagte de her skønne bananmuffins, da der kom søde kaffegæster en helt almindelig hverdag i sidste uge. Et lille sødt indslag på en hverdagaften. Og det var helt perfekt, for de var lynhurtige at trylle frem, og lidt mere i letvægtsklassen end mange andre kager.

 Jeg har fanget mig en ordentlig omgang influenza og tøffer bare rundt i nattøj, fedtet hår og min egen medlidenhed. Jeg drikker litervis af te med honning og sover 12 timer om natten. Mon ikke snart den sygdom er drevet ud af kroppen?.. Jeg er helt sikker på, at min krop ville have rigtig godt af sådan én muffin lige nu. Nogen der bringer ud? 😉

Bananmuffins, 18 små eller 12 almindelig størrelse

200g moden banan (2-4 stk)
3/4 dl yoghurt naturel
100g mørk chokolade (70%)
100g kokosolie
150g kokossukker
2 æg
1/2 tsk vanillesukker
150g hvedemel
50g fuldkornshvedemel
3/4 tsk natron
1/2 tsk salt

Pynt:
50g chokolade
1 spsk kokosolie
Hakkede hasselnødder

Mos bananerne i en skål med en gaffel, bland yoghurt i. Hak chokoladen groft.
Pisk kokosolie, kokossukker og æg godt sammen i en anden skål. Tilsæt vanillesukker, hvedemel, fuldkornshvedemel, natron og salt og bland. Vend bananblandingen i dejen, og til sidst chokoladen.
Fyld dejen i muffinforme – jeg brugte små silikoneforme. Bag ved 180 grader i 18-20 minutter, afhængig af størrelsen. Tjek med en strikkepind, om dejen er færdigbagt.
Lad muffins’ne køle af, og befri dem for muffinformen.
Pynt evt. med smeltet chokolade og kokosolie. Drys med hasselnødder.
De muffins, der ikke bliver nydt med det samme, bør opbevares i en lufttæt boks og smager dejligt dagen efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *