Bananis med god samvittighed

Bananis

I øjeblikket viser den danske sommer sig fra den bedste side: Fuglefløjt, blå himmel, masser af cykler og flagrende sommerkjoler og smukke blomster i fuld flor – der hører der sig selvfølgelig  is til!
Jeg er typen, der elsker is, og kan spise det når som helst – men kun om sommeren. I de kolde måneder vil jeg hellere sætte tænderne i en smovset tærte, en luftig kage eller en sprød småkage.
Men nu er det sommer, og is skal der til, hvad enten man er på stranden og nyder lyden af  bølgebrus og legende børn, sejler på det blikstille hav, eller har grønt græs mellem tæerne og grønne fingre i haven.

Bananis1

Her har jeg fundet det sundere alternativ til en is frem. Selvom jeg er af den overbevisning, at det er sundest at give sig selv lov til at synde en gang i mellem, kan jeg godt lide, at man kan vælge en sundere én af slagsen, når man har lyst. Det her er frossen banan overtrukket med mørk chokolade, og evt. vendt i peanuts. Nemmere bliver det ikke! Men jeg sladrer ikke – de smager nemlig så godt, at man skulle tro, at det var en større kunstart at fremstille de her sunde banditter. Ssssshhh!

Opskriften har du allerede fået: Jeg skar bananerne halvt over, satte dem på en ispind, dyppede dem i mørk chokolade og vendte nogle af dem i saltede peanuts. Man kan vende dem i lige hvad man lyster – f.eks. kokos, frysetørrede bær eller skumfiduser. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Man kan selvfølgelig også spise dem uden topping. Chokoladen og bananen er bare et godt makkerpar!
I fryseren en halv times tid til bananen er frossen og voilá – Bananis man kan nyde med god samvittighed.

Følg endelig Lammeskyen på Bloglovin’ 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *