Bagt havregrød med æble

Langsom morgen med dampende kaffe i koppen, solstråler ind ad vinduet, bløde sutsko, (jule)musik ud af højtaleren og bagt havregrød ventende i ovnen… Sådan måtte min morgen gerne have set ud.

I går havde jeg min sidste officielle dag som praktikant hos Lækkerier (officielle fordi jeg fortsætter lidt på sidelinjen bl.a. HER) og fredag aften blev derfor brugt på sofadaseri med vild med dans-finalen på flimmerkassen. Min weekend står på en blandet landhandel af dans, rengøring, fest, arbejde og hygge. Lige dele ‘have to’ og ‘want to’. En god balance, synes jeg 😉

Må I også få en rigtig dejlig weekend!

Måske den her luksusmorgenmad skal på søndagsmorgenmenuen sammen med avisen og en kande kaffe?

Bagt havregrød med æble, 1 pers.

1¼ dl havremælk (eller alm. mælk)
1 æg
1 dl havregryn
½ tsk kanel
½ tsk kardemomme
¼ tsk vanillepulver
¼ tsk salt
½ tsk bagepulver
Kokosolie til formen/skålen
½ æble
1 spsk honning
Skyr eller anden fast yoghurt til servering

Pisk mælk og æg sammen i en skål. Bland havregryn, krydderier og bagepulver i. 
Smør et ovnfast fad eller skål med kokosolie og hæld blandingen heri. Snit et æble i både, og læg dem ovenpå grøden. Hæld honning over, og bag grøden i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. 
Server den lune grød med en skefuld skyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *