After Eight Latte og om at drikke kaffe

After Eight LattePå en dejlig helligdag som i dag, hvor vejret dikterer sofa-slængeri, filmhygge og total afslapning, må en After Eight Latte være på sin plads. Kaffen bliver dejligt chokoladet, men frisk af mint – mmmh! Man kan altid snuppe en (eller to) After Eight on the side.

After Eight LatteJeg lærte at drikke kaffe, da jeg boede i New York. Jeg havde sat mig for, at jeg skulle lære det, for jeg ville så gerne sige: “Skal vi mødes over en kop kaffe?” til mine veninder. Og hvis man ikke skulle lære det i New York, hvor så?!
Jeg havde min bedste kaffe-drikke-lærermester med mig, så intet kunne gå galt.
Jeg startede stille og roligt ud med Mokka. Halv kaffe, halv kakao. Og ja, det var højsommer og meget varmt, så jeg sprang flødeskummen over 😉
Mokkaen var hvinende sød, men jeg kan huske, at jeg synes kaffesmagen var meget stærk. (Det var den selvfølgelig også i forhold til ren kakao).
Efter mokkaen var næste step islatte. Masser af sirup og masser af mælk til at dække den værste kaffesmag. Og den passede ligesom bedre til årstiden.

Herfra gik det støt fremad: Fra vanillelatte, til almindelig latte og jeg endte endda med at drikke en cappuccino, mens jeg boede der. Jeg vil ikke sige, at jeg ligefrem lærte at nyde kaffen, men jeg lærte at drikke den. Og det var mit mål.

Efterfølgende, efter jeg er kommet hjem, har jeg videreudviklet min kaffehorisont, og jeg kan nu, med hånden på hjertet, nyde en kop kaffe. Jeg kan endda crave en kop kaffe – og så er man altså langt i min optik 😀 Jeg er ikke kommet til espressoen endnu, men det tror jeg ligeså meget er fordi, jeg ikke anser den som en “rigtig kop kaffe”. Den er der jo næsten ikke..

Min yndlingskaffe i dag er enten filterkaffe med et lille skvæt mælk eller en cappuccino (på skim milk).
Jeg kan nu gå rundt som en anden Carrie, eller nok nærmere gossip girl, og sippe min kaffe af en to-go-kop i storbyen. (Det tæller også, hvis det er en hjemmelavet kaffe på egen to-go-kop. Alle SU-tricks gælder!)

Der er noget ved kaffe – og nej, det er bare ikke det samme, hvis det er te. Det er hypet, men det er det værd!

After Eight LatteOg nu til den After Eight Latte:

After Eight Latte, 1 kop

1 espressoshot (alternativt halv kop kaffe)
1 After Eight
Mælk, pisket/skummet

Læg chokoladen ned i espressoen og lad den smelte. Hæld den varme og skummede mælken oveni og rør rundt. Pynt evt. med kakaopulver på toppen. 

Nydes allerbedst med en After Eight i den anden hånd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *