Æblekanelmuffins med hvid chokolade

Æblekanelmuffins med hvid chokoladeDe her efterårsmuffins bagte jeg i sidste weekend, som en indflyttergave til en sød veninde, der nu er flyttet ind i spontan-aftensmads-aftale-radiussen. De blev kærligt taget imod.

Æble og kanel er en solidt makkerpar her i efterårskulden, og de har nu fået sødt besøg af den hvide chokolade, der bidrager med en karamelliseret sødme. De her muffins slår benene væk, gør knæene bløde, og kalder på en varm kop te i hyggebelysning.
Opskriften er med inspiration fra Anne.

Det er fredag, og jeg har her serveret den (efter min mening) oplagte forkælelse for familien.
God weekend!

Processed with Snapseed.

Æblekanelmuffins med hvid chokoladeÆblekanelmuffins med hvid chokolade, 10 stk.

125 g smør, blødt
125 g sukker
2 æg
125 g mel
1/2 tsk bagepulver
2 æbler
10 g sukker
1 spsk kanel
30 g hvid chokolade

Pisk smør og sukker luftigt, og tilføj ét æg ad gangen, mens der stadig piskes. Vend mel og bagepulver i dejen. Fjern kærnehus fra æblerne og skær dem i tern, vend æbleternene først i sukker og kanel og dernæst i dejen.
Fordel dejen i muffinforme ved at fylde 2/3 op. Drys med grofthakket hvid chokolade på toppen.
Bag muffins’ne ved 190 grader varmluft i 25 minutter, eller til de er gyldne på toppen.

Server muffins’ne lune eller afkølede.
De smager ligeså skønt dagen efter.

En tanke om "Æblekanelmuffins med hvid chokolade"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *