Æblekage med marcipan og krydderier

Mine forældres æbletræ bugner med dybrøde, efterårssprøde æbler, og jeg får jævnligt sponsoreret en kæmpe sending æbler. Jeg klager bestemt ikke!
Vi spiser allesammen æbler i ét væk, og min hjerne er konstant på arbejde for at nytænke retter, der kunne være lækre med æble.
Denne kage er dog ikke en af mine nye idéer, men derimod en gammel kending, man bare aldrig går galt i byen med.

Jeg bagte æblekagen her i lørdags, hvor jeg besøgte mine forældre sammen med mine søstre, og hele familien var samlet i sofaen; der var varm kaffe på kanden, strikketøjet lå klar i skødet og vi kiggede ud på bladene, der stille dalede mod jorden. Det var en familiedag med masser af kvalitetstid.

Æblekagen faldt i god jord og fremkaldte uuuhm-lyde. Det er altid det bedste tegn på, at maden/kagen/hvad-jeg-nu-har-bikset-sammen har bestået kvalitetstjekket 😉
Men på den anden side: hvordan skulle foreningen af marcipan, æble, kanel og kardemomme ikke falde i god jord? Den er skudsikker – hver gang.Æblekage med marcipan og krydderier, 5-6 pers.

125g marcipan
125g sukker
125g smør, blødt
3 æg
100g mel
1tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
2 + ½ tsk kanel
½ tsk ingefær
2-3 æbler
1 håndfuld mandler, hakkede

Evt. creme fraiche

Ælt marcipan og sukker godt sammen med hånden. Pisk smør og æg grundigt ind i marcipanblandingen. Tilsæt nu mel, bagepulver, 2 tsk kanel, kardemomme og ingefær. Hæld kageblandingen i en beklædt bageform (16 cm i diameter). Snit æblerne fint og læg dem i toppen af kagen. Drys med ½ tsk kanel og hakkede mandler. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 1 time. Test med en tandstik, om kagen er færdigbagt. Lad æblekagen køle let af og nyd den lun med en skefuld creme fraiche.

Kagen holder sig dejlig saftig, så den smager også skønt dagen efter.

8 tanker om "Æblekage med marcipan og krydderier"

  1. Hanne

    Du har glemt at skrive hvornår æggene skal i? Men har til gengæld skrevet at sukker skal i to forskellige steder. Mon du mener, at marcipan og sukker skal æltes hvor efter smør og æg skal piskes i. Eller????

    Svar
  2. Camilla

    Hvornår skal æggene tilsættes? Det står der ikke noget om i beskrivelsen af hvordan man laver denne kage!

    Svar
    1. Louise Forfatter

      Æggene havde forputtet sig, men den skulle gerne være i orden nu. Tilsæt æggene efter smørret og pisk dem grundigt ind i dejen 🙂

      Svar
  3. Jytte Petersen

    Er en 16 cm form ikke ret lille til 5-6 personer?? Bliver kagen for flad, hvis man bruger en større form? Jeg overvejer, om jeg skal tage en halv gang mere af alle ingredienser og så bruge en 22-24 cm form, det lader sig vel også gøre?

    Svar
    1. Louise Forfatter

      Det passede fint med et enkelt stykke kage til os, men hvis I er ekstra kagesultne, vil jeg klart anbefale en større form 😉 Hvis du laver samme mængde dej i en større form, vil kagen blive mere flad, og du skal derfor regne kortere bagetid, så kagen ikke bliver tør. Du kan også sagtens gange kagen op, og bage den i en større form, sørg bare for at justere bagetiden også. Knus

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *